Tgrt Haber

Dünyanın en zehirlilerinden... Hücreleri paramparça ediyor: Türkiye'de görüldü, oldukça iri ve ihtişamlı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ağustos 2023 11:10 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 11:31
Dünyanın en zehirlilerinden... Hücreleri paramparça ediyor: Türkiye'de görüldü, oldukça iri ve ihtişamlı
Örümcek,Gümüşhane

Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan 'Loblu örümcek' Gümüşhane'de görüldü. Oldukça iri ve ihtişamlı bir görüntüye sahip olan örümceğin, zehri ile insan vücudundaki sinir hücrelerini çok rahat bir şekilde öldürebileceği belirtiliyor...

İlk kez 1772 yılında keşfedilen dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan loblu örümcek (Argiope lobata) Gümüşhane'de görüldü. Şehrin, ArzularKabaköy beldesinde yaşayan vatandaşlar, daha önce hiç denk gelmedikleri örümceği görünce büyük panik yaşadı.

Tam o sırada örümceğin yakaladığı avını mideye indirirken gören vatandaşlar, örümceğin fotoğrafını çekerek internetten araştırma yaptı. Örümceğin dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olduğunu öğrenen vatandaşlar, bir panik daha yaşadı.

"YAPISI DİĞER ÖRÜMCEKLERDEN ÇOK FARKLI"

Ender görülen örümcek türünü cep telefonu ile görüntüleyen Özgür Bayır ve Sedat Çiftçioğlu isimli vatandaşlar, “ArzularKabaköy beldesinde dünyada görülen en zehirli örümceklerden birisini bulduk. Yapısı çok farklı diğer örümceklerden birisi. Türkiye’de bazı bölgelerde ender olarak görünüyor. Örümceğin ağında yakaladığı avı var” dedi.

LOBLU ÖRÜMCEK (ARGİOPE LOBATA) ZEHRİ ÖLDÜRÜR MÜ? 

Üzerindeki farklı desenleri ile diğer örümceklere göre daha çok dikkat çeken "argiope lobata" türünün, taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceği ancak kolay kolay insanlara saldırmadığı, ölümcül zehrinin ‘nörodejeneratif’ hastalığının tedavisinde kullanıldığı da öğrenildi.

Dünyanın en zehirlilerinden... Hücreleri paramparça ediyor: Türkiye'de görüldü, oldukça iri ve ihtişamlı

TÜRKİYE'DE İKİ TÜRÜ BULUNUYOR

Loblu örümcek, eşini bile yiyebilen bir tür fakat kolay kolay insanlara saldırmazlar ancak güçlü zehiriyle ağına takılan avını anında öldürebiliyor. Türkiye’de iki türü olduğu bilinen örümcek, dünya genelinde ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...