Tgrt Haber

Ege'de gökyüzü kızıla döndü! Vatandaşlar aklını başından alan Kızıl Cin

13 Şubat 2024 16:34 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 16:48
Ege'de gökyüzü kızıla döndü! Vatandaşlar aklını başından alan Kızıl Cin
kızıl cin,ege denizi

Ege Deniz'i kıyılarına yakın gökyüzünde birden gök kızıla döndü. Bunu gören vatandaşlar önce panikledi akabinde telefonlara sarılarak çekim yaptı. Doğa tutkunları ise Kızıl Cin'i görmek için soluğu Ege Denizi'nde aldı. İşte Kızıl Cin'e dair merak edilenler...

Ege Denizi açıklarında gökyüzü birden kızıla döndü. Vatandaşların merakla fotoğraf çektirdiği kızıl gökyüzü için ise doğa tutkunları soluğu Ege Kıyılarında aldı. Gökyüzünde aninden oluşan kızıllık sonrası meteorolojiden açıklama geldi. Bilimsel verilerde Red Sprite olarak geçen Kızıl Cin hava olayının Ege kıyılarında görülmesi korku ve paniğe neden oldu. 95 kilometre yükseklikte meydana gelen kızıl gökyüzü hakkında detaylar...

KIZIL CİN NEDİR?

Ege kıyılarında görülen kızıl gökyüzü hakkında açıklama yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bunun Red Sprit olduğu ve fırtına bulutlarındaki şimşek çakması sonucu oluşan plazmalarla meydana gelen gökyüzü olayıdır. Fırtınalardaki elektrik azaldıkça düşen yıldırımlar pozitif ve negatif parçacıklarla dolu olduğundan gökyüzünden düşen parçacıklar bunun sonucunda renk oluşturur. Patlayan elektronların çıkardığı moleküller kızıllaştıkça akım devir daim olur. Bu da gökyüzünün genelini kızıllaştırır. Kızıl cin olayının oluşmasındaki en büyük etken ise elektrik yüklü bulutlardır. Bu yük ne kadar artarsa gökyüzü o kadar uzun süre kızıl kalır.

Ege'de gökyüzü kızıla döndü! Vatandaşlar akılını başından alan Kızıl Cin - 1. Resim 

EGE'DE GÖKYÜZÜ KIZILA DÖNDÜ!

Vatandaşlar bu tarz doğa olaylarını depreme ya da doğal afetlere yoran hikayelerle her ne kadar anlatsa da bilimsel olarak deprem ve kızıl cin olayı arasında bir bağlantı söz konusu değildir. Bundaki en büyük olay ise Kahramanmaraş depremleri sırasında gökyüzünde yaşanan patlamalar oldu. Patamalar bağlantısında vatandaşlar kızıl cin olayını depreme yordu. Araştırmacılarda bu konu hakkında detaylı açıklama getirdi. Kanıtlanmış bilimsel bir bağlantı söz konusu değil. 

Ege'de gökyüzü kızıla döndü! Vatandaşlar akılını başından alan Kızıl Cin - 2. Resim

Kaynak: TgrtHaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...