Tgrt Haber
04 Temmuz 2014 08:50

Elektrik faturanızı kendiniz hesaplayın

Elektrik faturasının yüksek gelmesinden şikâyet eden tüketici, kendi hesabını internetten yapabilecek.

Elektrik faturanızı kendiniz hesaplayın
Elektrik faturası, tüketici, faturanı hesapla,

Tüketiciler, kullandıkları elektriğin bedelini kendileri hesaplayabilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin ardından, vatandaşlardan gelen elektrik faturası şikâyetlerinin artması üzerine, yeni modülü devreye aldı. Buna göre her tüketici, kullandığı elektriğin parasal karşılığını, "epdk.gov.tr" sitesinden hesaplayabilecek. EPDK'nın web sayfasına giren tüketiciler, abone tanımı, ilk ve son okuma tarihleri ile tüketim miktarı bilgilerini girerek nihai fatura tutarlarını kontrol edebilecek. Fatura sorgulaması yapan tüketicinin sayacı, üç zamanlı ölçüm yapıyorsa, ayrı zamanlardaki tüketim miktarlarını girerek karşılaştırma yapabilecek. Bu sayede hangi tarifenin kendisine uygun olduğunu anlayabilecek.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, programın 3 Temmuz 2014 itibarıyla çalışmaya başladığını belirtti. Yılmaz, fatura modülünün gecikme zammı, kesme-açma bedeli, büyük tüketiciler için güç aşım ve reaktif gibi ilave ücretleri içermediğine dikkat çekti ve "Tüketiciler söz konusu ilaveleri, fatura hesaplama modülü ile hesaplanan tutara ilave ederek, fatura üzerindeki bedeli kontrol etmeli" dedi. Elektrik fiyatları her üç ayda bir elektrik satış fiyatını oluşturan maliyetlerdeki değişimlere göre belirleniyor.
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...