Tgrt Haber

En güçlü uydumuz uzaya çıkmaya hazır

22 Kasım 2021 06:50
En güçlü uydumuz uzaya çıkmaya hazır
türksat 5b,

Türkiye, uydu filosuna Türksat 5B'yi de ekliyor. En güçlü ve en teknolojik uydumuz 5B, şubatta uzaya gönderilecek. Cape Canaveral'dan Space X9 roketiyle uzaya çıkacak. Denizcilik ve havacılık gibi sektörlerde kullanılacak olan 5B, veri iletişim kapasitesini 15 kattan fazla artıracak

Fransa’daki Airbus Defence and Space (Airbus D&S) Tesislerinde üretilen Türksat 5B uydusu, test süreçlerinin tamamlanmasının ardından Türksat AŞ tarafından teslim alındı. Hemen uydunun SpaceX tesislerine nakledilmesi için hazırlıklar başladı.

Türksat 5B, gelecek ay ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü’nden Space X Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilecek. Faydalı yük kapasitesi ve güç değerleriyle Türksat uydu filosunun en güçlüsü olacak.

Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu’nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ile yakın komşu ülkelerini içeren geniş bir kapsama alanında hizmet verecek.

Sabit Uydu Servis (FSS) Sınıfı uydulara göre en az 20 kat fazla kapasite verimliliği bulunan yüksek verimli uydu kategorisinde olan Türksat 5B, frekansın tekrar kullanımı ve çoklu hüzme kapsama konseptlerinin kullanıldığı Ka-Bant faydalı yüküyle toplamda 55 Gbps’den daha fazla veri iletim kapasitesi sağlayacak. Öte yandan, uydunun yapımında ASELSAN Türksat mühendislerinin geliştirdiği yerli ekipmanlar da kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...