Tgrt Haber
28 Ekim 2021 22:57

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası düğmeye basılacak: TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon

2 yıl süreyle Suriye ve Irak'ta asker bulundurulmasını içeren tezkere TBMM'de kabul edildi. Rus medyası tarafından yayınlanan iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Roma'da G20 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği muhtemel görüşmenin ardından, Suriye'de büyük bir operasyonun emrini vermesi bekleniyor. Suriye'ye yönelik iki koldan yürütülecek büyük operasyonun hiçbir duyuru yapılmadan ansızın başlayacağı ileri sürüldü.

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası düğmeye basılacak: TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon
suriye,,ırak,,tezkere,,ypg,,joe biden,,cumhurbaşkanı erdoğan,,g20,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, Roma'da gerçekleştirilecek G20 zirvesinde bir araya gelecek. S-400 krizi, F-35, Afganistan ve Suriye gibi sıcak başlıkların tartışılacağı görüşmenin ardından gündemin hareketlenmesi bekleniyor. Rus RIA Novosti'nin verdiği bilgilere göre Türkiye, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen görüşmenin hemen ardından Suriye'ye iki koldan geniş çaplı bir operasyon için düğmeye basacak.

Herhangi bir duyuru yapılmadan başlaması beklenen operasyonun kuzeydoğu Suriye ve İdlib'te belirlenen hedeflere yönelik olacağı iddia edildi.

AYNI ANDA İKİ OPERASYON

İdlib'in kuzeybatısında bulunan muhalif grupları desteklemek için Türkiye liderliğindeki gruplar aynı anda iki operasyona hazırlanıyor.

Suriyeli kaynağın Rus medyasına aktardığı bilgilere göre, TSK'nın, İdlib, Mare ve Azez (kuzey Halep) şehirleri bölgesindeki bazı yerleşim yerleri, şehir bölgesindeki Minnak Askeri Havaalanı’nın yakını başta olmak üzere bölge üzerinde detaylı çalışma yaptığı açıklandı.

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası düğmeye basılacak: TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon

Operasyonun herhangi bir zamanda, beklenmedik bir şekilde olabileceğini açıklayan kaynak, “Büyük olasılıkla, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinden sonra.” dedi.

TEZKERE 2 YIL UZATILDI

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı.

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası düğmeye basılacak: TSK'dan Suriye'ye büyük operasyon

Suriye ve Irak Tezkeresi TBMM’de kabul edildi. Suriye ve Irak’a asker gönderilmesinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi kabul edildi. CHP ve HDP grupları ‘hayır’ oyu kullanırken, AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları tezkereye 'evet' oyu kullandılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...