Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 14:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'te bir 'Su Kanunu' hazırlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ülkemizin su kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanmanın gayretindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis'te bir 'Su Kanunu' hazırlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,TBMM,,Su kanunu,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suyun Gücü Milletle Buluşuyor Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

Yatırımların Türkiye'ye kzanadırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan, "Kıymetli kardeşlerim, su, denizler, göller, dağlar, yaylalar, üzerinde yaşadığımız toprak, Rabbimizin yarattığı her şey bizlere verilmiş emanettir. İnsan elbette bu nimetleri kullanacak, hayatını idame ettirirken faydalanacaktır" dedi.

Erdoğan, "Peygamberimiz 'Akarsuyun kenarında bile abdest alınsa, suyun ihtiyatlı kullanılmasını emretmiştir. Ecdadımız da bir taraftan suyu sebiller, kanallar, kemerler, çeşmelerle tüm canlılar için erişilebilir kılarken, israfına mani olacak pek çok adım atmıştır" ifadelerini kullandı. 

SU KAYNAKLARININ KULLANIMI

Türkiye'de şuana kadar su kaynaklarının en etkin ve verimli şekilde kullanımına gayret gösterildiğini belirten Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte daha çok açık kanalet değil, kapalı sistemle suyu kullanmanın gayreti içerisinde olacağız. Sosyal ve ekonomik gelişmeye bağlı olarak kişi başına içme ve kullanma suyu ihtiyacı günden güne artıyor. Dünya genelinde 2025 yılına kadar su kıtlığı yüzünden 700 milyon insanın göç etmek zorunda kalacağı ifade ediliyor. Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir farkı görmüyoruz" dedi.

"MECLİS'TE 'SU KANUNU' HAZIRLIYORUZ"

Erdoğan, "Ülkemizde içme suyu temini konusundaki en büyük sorunlardan biri, kayıp kaçak oranının yüksekliği. Belediyelerimizin su kayıp kaçak oranını yüzde 25'e düşürülmesi için çalışmaları devam ediyor. Suyun medeniyetimizin mihenk taşı olduğunu bilerek su yatırımlarına ağırlık veriyoruz." dedi. 

Erdoğan, TBMM'de su kanununun hazırlandığını, denizin içinden Kuzey Kıbrıs'a içme suyu götürüldüğünü ve iklim değişikliği sebebiyle 26 adet yeraltı barajı inşa edildiğinin altını çizdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...