Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir arada

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Haziran 2023 16:00 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 16:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir arada
Erdoğan,NATO

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Görüşmede, İsveç'in NATO üyeliği masaya yatırıldı. Yeni bakanlar Hakan Fidan, Yaşar Güler de toplantıdaki yerini aldı. Stoltenberg, görüşmenin ardından 12 Haziran'da Türkiye, İsveç ve NATO'nun bir araya geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ndeki kabul, saat 14.30'da gerçekleşti. Görüşmenin ana konusunun ise İsveç'in NATO üyeliği olduğu ifade edildi. Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve NATO yetkilileri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir arada

''ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs zaferinin ardından tebrik ettiğini belirten Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

''Türkiye'nin meşru endişelerinin farkındayız. İsveç kendine düşen sorumlulukları yerine getirdi, somut adımlar attı, yasalar değişti. İsveç'teki gösterileri organize edenler İsveç'in NATO'ya katılmasını engellemeye çalışmaktadırlar. NATO'yu zayıflatmak istemektedirler.''

3'LÜ ZİRVE İÇİN TARİH 

Madrid'deki anlaşma uyarınca kurulan daimi müşterek mekanizma kapsamında 12 Haziran'da bir araya geleceğiz. NATO'ya üyelik İsveç'i güçlü yapacaktır. Aynı zamanda NATO'yu ve Türkiye'yi güçlü yapacaktır. Türkiye ve İsveç arasındaki işbirliğini artırmalıyız.''

''Son dönemdeki olaylarda Kosova'ya takviye gönderdiği için Türkiye'ye teşekkür ederim.''

STOLTENBERG'TEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Norveç'in başkenti Oslo'da basın açıklamasında bulunan Stoltenberg, Erdoğan ile görüşeceğini söyleyerek şunları söylemişti:

"Bu hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. İsveç'in katılımı konusunda ilerleme kaydedilmesinin önemini her zaman vurguluyorum. İsveç'in olası katılımını nasıl sağlayabileceğimizi ele alma konusunda yakın gelecekte Ankara'ya da gideceğim.

Tüm müttefiklerin ve Türkiye'nin İsveç'i tam üye olmaya davet ettiğini ve bunun Madrid'deki son zirvede gerçekleştiğini unutmamalıyız. Şu ana kadar bu çok hızlı bir kabul süreci oldu çünkü Finlandiya ve İsveç Mayıs ayında başvuruda bulundu. Finlandiya zaten üye oldu ve İsveç'in de üye olacağından eminim. Bunun mümkün olduğunca erken gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Benim mesajım İsveç'in üyeliğinin İsveç için iyi olduğu, İskandinav ülkeleri için iyi olduğu, Baltık ülkeleri için iyi olduğu ve aynı zamanda NATO için de iyi olduğudur. Bu NATO'yu daha güçlü kılacak ve aynı zamanda Türkiye ve tüm müttefikler için de iyi olacaktır. Yakın gelecekte Ankara'ya gideceğim ancak tarih henüz belli değil."

TÖRENE KATILDI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dün Erdoğan'ın Külliye'deki 'Göreve Başlama Töreni'ne katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...