Tgrt Haber

Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı: İlk görüşme Prens Selman ile

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
17 Temmuz 2023 23:17 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 01:42
Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı: İlk görüşme Prens Selman ile
recep tayyip erdoğan,türkiye,suudi arabistan

Son dakika: Körfez turu kapsamında görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed Bin Salman ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez turu kapsamında görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a geldi. Erdoğan, bu kapsamda ilk görüşmesini Suudi Arabistan veliaht prensİ Muhammed Bin Salman ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud tarafından resmî törenle karşılandı" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretler çerçevesinde ilk durağı olan Suudi Arabistan’a gelen Erdoğan'a karşılama hazırlandı. Erdoğan'ı karşılamak için Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud, Cidde Belediye Başkanı Saleh Al-Turki ve Mekke Emniyet Müdürü Saleh Al-Jabri havalimanında hazır bulundu.

Karşılamada ayrıca Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yemen Büyükelçisi Mustafa Pulat, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker, Cidde Başkonsolosu Mete Zaimoğlu, İİT Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kulaklıkaya ve Anıl Çelik Kulaklıkaya, Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Ataşesi Oktay Kayhanlı yer aldı. 

Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı: İlk görüşme Prens Selman ile

İLK TEMASLAR CİDDE'DE

Erdoğan, Cidde temasları çerçevesinde ilk olarak Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’na katılacak. Al Salam Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra heyetlerarası ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak düzenlenecek resmi akşam yemeğine katılacak.

Erdoğan’ın resmi temalarında ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması, ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İKİNCİ DURAK KATAR

Erdoğan, Körfez ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretler çerçevesinde Suudi Arabistan’ın ardından Katar’a geçecek. Birleşik Arap Emirlikleri’nde de temaslarda bulunacak olan Erdoğan, 20 Temmuz’da da KKTC’ye gidecek. 

Erdoğan, Suudi Arabistan'da resmi törenle karşılandı: İlk görüşme Prens Selman ile

KAFİLEDE KİMLER YER ALIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, AK Parti milletvekilleri Hulusi Akar, Mustafa Varank, Nureddin Nebati ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Cidde'ye geldi.

BAKAN BOLAT'TAN ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Kafilede Erdoğan'ın yanında yer alan isimlerden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih ile Cidde'de bir araya geldiği görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Sayın Khalid Al-Falih ile Cidde'de bir araya gelerek ticari ve ekonomik ilişkileri etraflıca değerlendirdiklerinin altını çizen Bolat, "Görüşmede, Suudi firmalarının ülkemizde yatırım yapma yönündeki güçlü iradeleri bizleri sevindirdi. Karşılıklı yatırımlarımızı artırmak ve işbirliği alanlarımızı genişletmek için birlikte çalışacağız" dedi.

https://twitter.com/iletisim/status/1681036005925609473

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...