Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 14:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul talimatı: Halka anlatın

Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarından Kanal İstanbul’un çevreci bir proje olduğunun halka çok iyi anlatılmasını istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul talimatı: Halka anlatın
erdoğan,,kanal istanbul,,çevre,,istanbul,,ak parti,

Kanal İstanbul projesinde yer alan, yaban hayatını korumak ve yaban hayvanlarından kaynaklı trafik kazalarının önüne geçmek için yapılacak olan ‘ekolojik köprü’ ile ilgili AK Parti MKYK toplantısında değerlendirmeler yapıldı. Muhalefetin projeye yönelik olumsuz söylemlerine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kurmaylarına Kanal İstanbul’un ne kadar çevreci bir proje olduğunun vatandaşa anlatılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

AK PARTİ ‘ÇEVREYE EN DUYARLI’ PARTİ

Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan MYK toplantısında, yaptığı sunumda 5 bin kişinin katıldığı ankete yer verdi. ‘Çevreye en duyarlı parti hangisi?’ sorusunun yer aldığı ankete göre vatandaşlar yüzde 38’i AK Parti, yüzde 20’i ise CHP cevabını verdi. Yüzde 34 katılımcı ise soruya ‘hiçbiri’ cevabını verdi. Sunumda, muhalefetin otoyol eleştirileri de gündeme geldi. Otoyolların sadece ulaşımın rahatlamasını sağlamadığı, çevreye de katkısı olduğu, 90 milyon ton karbon salınımını engellediği belirtildi. Ayrıca ücretli poşet uygulamasıyla da yüzde 90 oranında tasarruf sağlandığı aktarıldı.

ERDOĞAN'DAN DİYARBAKIR DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Vatandaşlarımızla rûberû bir araya geldiğimizde, buluşmalar gerçekleştirdiğimizde milletimizin teveccühle davamıza yöneldiğini gördük” dediği ifade edildi. Kurmaylarına “Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacaksınız” diyen Erdoğan’ın “Yaz dönemi geliyor, hepimiz sahaya ineceğiz. Tevazuuyla hareket edeceğiz” talimatını verdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...