Tgrt Haber

Erzincan maden kazası araştırma komisyonu Resmi Gazete'de!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2024 01:05 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 01:41
Erzincan,,TBMM

Erzincan’daki maden kazasının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Komisyonun kurulmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Komisyon 22 üyeden oluşacak, 3 ay süreyle çalışacak. Gerekirse Ankara dışında da çalışma yapabilecek. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden itibaren başlayacak.

Erzincan maden kazası araştırma komisyonu Resmi Gazete'de! - 1. Resim

KOMİSYON 3 AY ÇALIŞACAK

Komisyon, önümüzdeki 3 ay boyunca kazayla ilgili tüm bilgileri toplayacak ve inceleyecek. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri, maden işçileri, yetkililer ve uzmanlar ile görüşmeler yapacak. Komisyon, tüm bu bilgileri ve incelemeleri ışığında bir rapor hazırlayacak ve bu raporu TBMM'ye sunacak.

Raporda, kazanın nedenleri ve sorumluları, yaşanan can kayıplarının ve maddi hasarın nedenleri ve benzer kazaların önlenmesi için gerekli tedbirler yer alacak. Rapor, TBMM tarafından değerlendirilecek ve gerekli adımlar atılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...