Tgrt Haber

Erzincan'da suda tespit edilen siyanür oranı açıklandı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Şubat 2024 12:15 - Güncelleme : 17 Şubat 2024 12:38
,erzincan

Erzincan'da toprak kaymasının meydana geldiği bölgede su ve toprak analizlerinde olumsuzluğa rastlanmadığını bildirdi.

Erzincan'da 13 Şubat günü meydana gelen maden faciasında arama-kurtarma çalışmaları gece gündüz demeden devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Denetimi Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün sudaki siyanür oranıyla ilgili yapılan ölçümün sonucunu paylaştı.

Erzincan'da suda tespit edilen siyanür oranı açıklandı - 1. Resim

OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

Akgün, "Sahada yaptığımız incelemelerde 9 tane su ve toprak numunesi alacağımız alan belirledik. Bu çalışmayı yaparken aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesinden katılan hocalarımızla sahada keşif yaptık ve onların da ilave edilmesini istediği noktaları da izleme noktalarımıza ekledik." dedi.

Akgün, şunları kaydetti: "Şimdiye kadar tamamlanan analizlerimizde siyanürün, cihazın dedeksiyon limitinin yani ölçebileceği minimum değerin bile altında olduğunu, 0,01 mg/L olduğunu tespit ettik. Daha önce yapmış olduğumuz analizlerde yüzeysel akış olan iki bölgemiz vardı. Bu bölgelerde su akışı vardı, alınan tedbirlerle set yapılmak suretiyle, menfezin kapatılması suretiyle bu bölgedeki akış da engellendi. Dolayısıyla dün ve bugün yaptığımız kontrollerde bu iki noktada akışın kesildiğini gördük. Suda limit değeri 0,1mg/L olan siyanürün, şu anda 0,01'in bile altında yani cihazın ölçüm kapasitesinin yakalayamayacağı kadar minimum değerler. Belki sıfır olduğunu şu anda görebiliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...