Tgrt Haber

Erzincan'daki toprak kaymasında 'fay' detayı! Uzman isim açıkladı: Depremin habercisi mi?

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 17:25 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 17:27
deprem,erzincan,

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan toprak kaymasının ardından Jeoloji Mühendisi Hurşit Canlı TGRT Haber'e açıklamalarda bulundu. Uzman isim toprak kaymasının deprem habercisi olup olmadığı konusuna açıklık getirdi.

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Toprak kaymasının ardından Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den ekipler bölgeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın ardından maden sahasında bir sayım yapıldığını ve 9 işçiden haber alınamadığını söyledi.

"ÇOK BÜYÜK YIKIM OLMUŞ AMA DEPREMLE İLİŞKİLENDİRMEK YANLIŞ OLUR"

Erzincan'da kayıp işçilerin arama çalışmaları devam ederken TGRT Haber canlı yayınına katılan Jeoloji Mühendisi Hurşit Canlı olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Toprak kaymasının deprem habercisi olup olmadığı konusuna açıklık getiren uzman isim, "Bu tamamen üretimle ilgilidir. Depremin habercisi olamaz bu tür heyelanlar. Bunlar Türkiye’nin muhtelif yerlerinde oluyor. Ama tabi burası çok büyük bir adeta yıkım olmuş. Çok büyük bir heyelan. Erzincan Bingöl arasındaki Yedisu fay hattında maalesef 7,5 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Ancak bu heyelanla bir bağlantı kurmak çok doğru değil" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...