Tgrt Haber

Eski kız arkadaşının yüzüne kezzap atmıştı! Soner Bolat'ın cezası kesinleşti

16 Mart 2023 12:38 - Güncelleme : 16 Mart 2023 12:51
Eski kız arkadaşının yüzüne kezzap atmıştı! Soner Bolat'ın cezası kesinleşti
Kadına şiddet,Kezzap,Ankara

Yargıtay, eski kız arkadaşı Sultan S.'yi önce silahla alıkoyan ardından da yüzüne kezzap atarak yaralayan tutuklu sanık Soner Bolat'a verilen 18 yıl hapis cezasını onadı. Sanığın cezası böylece kesinleşmiş oldu.

Eski kız arkadaşı Sultan S'yi silah zoruyla alıkoyan sonrasında da yüzüne kimyasal madde atarak talihsiz kadının yüzünde kalıcı iz kalmasına neden olan tutuklu sanık Soner Bolat'ın  cezasını onadı.

İŞE GEDİRKEN YOLUNU KESMİŞTİ

Davaya konu olay Ankara'nın Mamak ilçesinde 5 Ocak 2022'de meydana gelmişti. Daha önce ayrıldığı erkek arkadaşı Soner Bolat'ın bir araya gelme isteğine olumsuz cevap veren Sultan S., iş yerine gitmek için evinden ayrıldı. Kadının yolunu keserek belindeki ruhsatsız silahı gösteren Bolat, "Senin bugün işin bitecek, benden kurtulamazsın, seni öldüreceğim" diyerek tehditler savurdu. Bolat, silah zoruyla yakınlardaki çocuk parkına götürdüğü mağdurun yüzüne burada kimyasal madde attı. Mağdurun yüzünün belirli bölgelerinde ikinci derece yanık ve buna bağlı kalıcı izler meydana geldi.

Eski kız arkadaşının yüzüne kezzap atmıştı! Soner Bolat'ın cezası kesinleşti

TEMYİZ DE ONAYLADI

Olay sonrası yargıya intikal eden davayı karara bağlayan Ankara 40. Ağır Ceza Mahkemesi , 5 Temmuz 2022'de sanık hakkında 18 yıl hapis cezasına hükmetti.  Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanık Bolat'ın, "silahla neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 6 yıl, "silahla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan ise 12 yıl hapisle cezalandırıldığı dosyanın temyiz incelemesini tamamladı. Yerel mahkemedeki yargılama usul işlemlerinin kanuna uygun yapıldığı, delillerin hukuka uygun şekilde elde edildiği belirtilen kararda, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde eksiksiz sergilendiği vurgulandı.

YEREL MAHKEMENİN KARARI HAKLI BULUNDU

Yerel mahkemenin ceza tayin ederken alt sınırdan uzaklaştığı, ayrıca sanık hakkında takdiri indirim uygulanmadığı aktarılan kararda, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, sanığın eylemlerinin doğru olarak nitelendirildiği, kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, yaptırımların ise kanuni bağlamda şahsileştirilmek suretiyle uygulandığı ifade edildi. Bu kapsamda taraf avukatları ve sanığın temyiz inceleme taleplerinin esastan reddedildiği belirtilen kararda, yerel mahkemenin iki suçtan verdiği toplam 18 yıl hapis cezasının onandığı aktarıldı.

MÜŞTEKİ AVUKATINDAN "CAYDIRICILIK" VURGUSU

Kararı değerlendiren mağdur avukatı Deniz Can Aydın, sanık hakkında takdiri indirim uygulanmaması ve alt sınırdan uzaklaşarak tayin edilen cezanın onanmasının, kadına şiddet eylemlerine dair caydırıcı bir etki oluşturmasını umut ettiğini belirtti. Aydın, "Nitekim kararın istinaf mahkemesi ve Yargıtayda da hukuka uygun bulunmasının bu bağlamda önemli olduğunu düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddet vakalarına karşı etkin ve caydırıcı hukuki süreçler işletilmesinin yaşamsal olduğu, bu örnekte de açıkça görülmüştür" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...