Tgrt Haber
18 Ocak 2022 16:30

Kiracı çıkarmak için akıllara durgunluk veren yöntem

Mülklerini yüksek bedelle kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti. 5 yıldan az süre oturan kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri artık çareyi “hülle” yönteminde arıyor.

Kiracı çıkarmak için akıllara durgunluk veren yöntem
Kiralık ev,Satılık ev,Kira tespit davası,Kiralık ev fiyatları

Ev kiralarındaki hızlı artış sebebiyle ev sahipleri, kiracılarını evlerinden çıkarmak için her yolu deniyor. Mülkünü daha yüksek bedellere kiralamak isteyen uyanık ev sahiplerinin bulduğu son yöntemse akıllara durgunluk verdi. 5 yılı aşmayan kiracılarını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri, evlerini güvendikleri ya da yakınlarına satış yapıyor yani devrediyor. Böylece yeni ev sahibi, mevcut kiracıya evi yüksek fiyattan kiralayabiliyor ya da tahliye davası açıyor. 5 yılı aşan kiracıya ise ev sahipleri kira tespit davası açıyor. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı kira tespit ve tahliye davaları nedeniyle mahkemelerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Buna karşın bazı aileler ise yüksek kira bedellerini karşılamak için birkaç aile birden aynı evde oturuyor. 

EV SAHİBİ KEYFİ DAVRANAMAZ 

Avukat Emel Özbek, ev sahibinin istediği zaman kiracısını çıkaramayacağını söyleyerek “Ev sahibi kural olarak sözleşmesinin bitim tarihini beklemek zorunda” dedi. Emlakçı Salim Taşçı ise, “Ev sahipleri dövizi bahane ederek kiracılardan kira bedelini yükseltmesini istiyor. Komşusunun daha yüksek fiyatlara evini kiraladığını söylüyor ve ara bir yol bulmak istiyor” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...