Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 15:16

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP ve CHP'ye tepki: Hakkımız haram olsun

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve aylardır HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, HDP ve CHP'ye tepki gösterdi. Eylemlerinde kararlı olduklarını belirten aileler, "Bizler HDP’ye ve CHP’ye hakkımızı haram ediyoruz. Hakkımız onlara haram olsun" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP ve CHP'ye tepki: Hakkımız haram olsun
evlat nöbeti,diyarbakır,hdp,chp

PKK'lı teröristler tarafından kaçırılıp dağa çıkarılan çocukların aileleri, evlat nöbetine devam ediyor. HDP Diyarbakır il binası önünde nöbetin 693’üncü gününde acılı bekleyişi süren ailelerden HDP ve CHP'ye tepki geldi.

"KURBAN BAYRAMI'NI KUTLAYAMADIK"

3 Eylül 2019'da PKK tarafından kaırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş, yıllardır evladının yolunu gözlediğini belirtip Kurban Bayramı'nın buruk geçtiğini belirtti. Kurban Bayramı'nı kutlayamadıklarını söyleyen Celil Begdaş, "Kim buna sebep olmuş ise Allah onların belasını versin, buradaki bütün aileler bayram yapamadı. HDP’liler Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan ilçe binalarında bayram kutlaması düzenlediler neden buraya gelmediler? Biz de burada bir Kürt olarak onları bekliyorduk, Neden gelmediler? Bizler evlat nöbetindeki aileler olarak buradan asla kalkmayacağız. Çocuklarımızı alıncaya kadar burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP ve CHP'ye tepki: Hakkımız haram olsun

OĞLUNA ÇAĞRI: GEL TESLİM OL

Başta oğlu Yusuf olmak üzere dağdaki tüm gençlere seslenen Begdaş, "Gelin ceza yok, anne ve babalarınız burada sizleri bekliyor. Siz gelmeden kimse buradan kalmayacaktır. Sizleri orada, bizleri de burada ölüme terk etmişler. Gelin bu hasretlik bitsin yeter artık. Anne ve babalar olarak artık dayanamıyoruz. Bakınız bayram geldi hiçbirimiz bayramı kutlayamadık. Tekrar oğluma sesleniyorum. Oğlum gel teslim ol. Gel oğlum ceza yok. Onların çocukları Avrupalarda eğlenirken sizler orada ABD’nin askerliğini yapıyorsunuz. Gelin teslim olun” ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZIN YAŞLARI TUTMUYORDU"

5 sene önce oğlu Özkan (20) için 2019'dan beri nöbet tutan Diyarbakırlı baba Süleyman Aydın da bayramda çocuklarının yolunu gözlediklerini ama teröristlerin çocuklarını yine bırakmadığını kaydetti. 693 gündür mücadelesinin sürdüğünü söyleyen Aydın, "HDP ve PKK sanmasın ki biz bu mücadeleyi bırakacağız, biz kesinlikle bu mücadelemizi bırakmayacağız. Bizim çocuklarımız suçsuz ve daha yaşları tutmuyordu. Benim oğlum daha 15 yaşındaydı. Ama maalesef bir gün bile benim oğlum için insan hakları destek vermedi. Herkese insan hakları var, burada çadırda bulunan anne ile babalara insan hakları yok. Biraz ellerini vicdanlarına koysunlar" dedi.

Evlat nöbetindeki ailelerden HDP ve CHP'ye tepki: Hakkımız haram olsun

"HDP VE CHP'YE HAKKIMIZ HARAM OLSUN"

HDP’nin iç yüzünü herkesin görmesi gerektiğini belirten Süleyman Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizden neden kaçıyorlar? Kepenk indirip kaçmakla insan hakları olmaz. Hani Kürt için mücadele veriyoruz diyorlardı. Ama Kürt için mücadele veriyoruz diyorlar, Kürtleri öldürüyorlar. Kürtlere en büyük zararı HDP ve PKK veriyor. Bizim devletimizle bir sorunumuz yok ve hiçbir zaman bir zarar görmedik. Bizler HDP’ye ve CHP’ye hakkımızı haram ediyoruz. Hakkımız onlara haram olsun. Biz burada eylemimizde kararlıyız. Buradan kalkmayacağız. Ya bizi öldürecekler ya da çocuklarımızı bize verecekler. Vicdanı olan insanları artık bu anne ile babaların feryadını duymaya davet ediyorum. 3 Eylül’de tüm ülkeyi ve 10 binleri buraya bizlere destek vermeye davet ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...