Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 00:30

Fahrettin Altun'dan Youtube'a sansür tepkisi: Riyakarlık

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 24 Nisan'da Los Angeles ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen "Şehit Diplomatlar Sergisi"ndeki konuşmasını nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle kaldıran Youtube'a tepki gösterdi. Altun, "Bu çifte standarttır, riyakarlıktır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Fahrettin Altun'dan Youtube'a sansür tepkisi: Riyakarlık
fahrettin altun,youtube,sansür,konuşma

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuşmasını sansürleyen video paylaşım sitesi Youtube'a sert sözlerle yüklendi.

NEFRET SÖYLEMİ GEREKÇESİYLE KALDIRILDI

Fahrettin Altun, 24 Nisan'da Los Angeles ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen 'Şehit Diplomatlar Sergisi'nin açılışında konuşma yapmıştı. Söz konusu konuşma Youtube platformuna yüklenmişti. Ancak Youtube, bu konuşmayı nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle platformdan kaldırdı. Youtube'un kararına Altun'dan tepki geldi.

"BU ÇİFTE STANDARTTIR, RİYAKARLIKTIR"

Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Altun, “Üzülerek belirtmek istiyorum ki, Şehit Diplomatlar Sergisinde yaptığım şu konuşma YouTube tarafından sansürlendi. Bu konuşma, sözüm ona nefret söylemi içeriyormuş. Lütfen kulak verin ve siz karar verin. Bu çifte standarttır, bu riyakarlıktır" ifadelerini kullandı.

"YERLİ VE MİLLİ PLATFORMA İHTİYACIMIZ VAR"

Youtube'un İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini görmezden geldiğini, söyleyen Altun, "Terör örgütlerinin kara propagandalarına kolaylıkla alan açan YouTube, Türk diplomatlarımızı şehit eden katil teröristlerle ilgili söylediklerimizi nefret suçu sayıyor. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, her fırsatta terörün dili, dini, ırkı olmadığını söyleyeceğiz. Bir kere daha gördük ki her alanda olduğu gibi medya ve iletişim alanında da yerli ve milli platformlara ihtiyacımız var. Yaşasın Hakikat" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...