Tgrt Haber
07 Haziran 2022 08:42 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 10:58

Ankara merkezli 5 ilde FETÖ ve DEAŞ'a operasyon

Son dakika haberi: Ankara merkezli 5 ilde Bylock kullandıkları tespit edilen 17 FETÖ'cü ile terör örgütü DEAŞ mensubu 7 şüpheli olmak üzere toplam 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ'nün TSK'daki mahrem yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde yapılan operasyonda ise 8 şüpheli gözaltına alındı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ankara merkezli 5 ilde FETÖ ve DEAŞ'a operasyon
FETÖ,deaş,terör

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu oldukları, HTS analiz çalışmaları sonucu düzenlenen raporlara göre başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı olan Bylock kullandıkları tespit edilen ve örgüt mensubu oldukları dair ifadeler bulunan; 3’ü görevde, 9’u ihraç edilmiş öğretmen ile 5’i ihraç edilmiş kamu personeli olmak üzere 17, DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen Irak uyruklu 7 olmak üzere toplam 24 şüpheli hakkında Ankara merkezli 5 ilde gözaltı kararı verildi.

FETÖ'NÜN TSK'DAKİ 'MAHREM' YAPILANMASINA OPERASYON

Öte yandan İstanbul merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "mahrem" yapılanmasına yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görevde olan 4 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 7 astsubay, 2 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 5 sivil şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...