Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 12:36

FETÖ'nün kasası Orhan İnandı, kendisine harem kurmuş

MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilen FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı, FETÖ’nün gizli kasası ve serveti çıktı. Orhan İnandı’yı ilk kez FETÖ kumpası sonucunda cezaevinde yaşamını yitiren MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu deşifre etmişti. Kozinoğlu, Orhan İnandı’nın gizli ve kirli işlerini bir mektubunda anlatmıştı. İşte tüm detaylar…

FETÖ'nün kasası Orhan İnandı, kendisine harem kurmuş
orhan inandı,FETÖ,Kaşif Kozinoğlu,Recep Tayyip Erdoğan

TGRT HABER

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in operasyonuyla Kırgızistan’dan Türkiye’ye getirilen FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı ile ilgili sır perdeleri kalkıyor. Orhan İnandı’yı ilk kez FETÖ kumpası sonucunda cezaevinde yaşamını yitiren MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu deşifre etmişti. Orhan İnandı’nın Türkiye’ye getirilişini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Orhan İnandı ile ilgili "Bu şahıs yürüttüğü faaliyetlerle FETÖ'nün kirli parasını Orta Asya'da işletmiş” şeklinde konuşmuştu. Peki kritik isim Orhan İnandı kimdir, işlediği suçlar nelerdir, örgütün hangi kirli işlerini yürütmüştür? Kaşif Kozinoğlu mektubunda Orhan İnandı ile ilgili ne diyor? Detaylar haberimizde…

FETÖ’NÜN KİRİLİ PARASINI İŞLETTİ

İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan İnandı, 1995 yılında Kırgızistan'a ve Kırgızistan vatandaşlığına geçti. 2017'ye kadar Kırgızistan imamlığı, 2017 sonrasında Türkiye’nin kardeş ülkeleri Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan’da FETÖ’nün sorumlu üst düzey yöneticisi olarak çalıştı. Kırgızistan'daki FETÖ okullarıyla ilgili organizasyonlarda görev aldı. Ülkedeki örgüt vakfı olan Sebat Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

KOZİNOĞLU'NUN MEKTUBUNDA

İnandı’nın edindiği serveti ve kritik faaliyetleriMİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun yazdığı mektuplarda da yer alıyor. Kozinoğlu mektubunda "Kırgızistan'da uzun yıllardır ve halen tüm okulların başında olan şahıs Orhan İnandı, aslında F. Gülen'in Asya imamıdır." İfadeleri yer aldı. Kozinoğlu mektubunda İnandı’nın lüks içinde yaşadığını, Fethullah Gülen’in bilgisi dahilinde yüklü bir servetinin olduğunu, FETÖ okullarını organize ettiğini belirtiyor.

“HAREMİ VARDIR"

İşte Kozinoğlu'nun mektubunda yer alan o bölüm:

"Kırgızistan'da uzun yıllardır ve halen tüm okulların başında olan şahıs Orhan İnandı, aslında F. Gülen'in Asya imamıdır. Kırgız devleti ile irtibatlı esasen odur. Büyükelçinin hiçbir forsu yoktur. TC Devleti de bu şahıs üzerinden Kırgız yönetimi ile irtibat kurmaktadır. Anılan şahıs Kırgızistan'da, F. Gülen cemaatinin bilgisi dışında gizli bir şahsi servet de edinmiştir. Haremi vardır. Lüks içerisinde yaşamaktadır. Kırgızistan Servisi tarafından angaje edilmiştir. Kırgız Gizli Servisi her adımını bilmektedir. Anılan, Kırgız Servisine de F. Gülen cemaatini anlatmaktadır. Kırgızlar, F. Gülen'in okullarını muhtaç oldukları için şu an itibariyle kapatamamakta olmakla birlikte, Orhan İnandı'dan elde ettikleri tüm bilgileri, Rus ve Çin servisine aktarmaktadırlar. (F. Gülen cemaatinin Asya faaliyetlerine ilişkin.) Aslında RF [Rusya Federasyonu] ve Türkmenistan'daki okullar, Orhan İnandı'nın verdiği bilgiler sonrası kapatılmıştır."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...