Tgrt Haber

Filistinli küçük kızdan yürek yakan sözler

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 09:33 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 10:30
gazze,israil,filistin

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar her geçen gün daha da şiddetlenirken 13 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun dünyaya seslendiği video gündeme oturdu.

Hamas'ın askeri kanadı El-Kassam Tugayları 7 Ekim Cumartesi günü İsraile karşı 'Tufan Aksanı' operasyonu başlattıklarını duyumuştu. İsrail'in de Filistin'e karşı resmen savaş ilan etmesinden sonra bölge adeta ateş çemberine döndü. 

Füzeler ve bombaların peş peşe atıldığı Gazze kenti hayalet şehire döndü. Taş taş üstüne kalmayan Gazze'ye hava saldırıları da devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana 614'ü çocuk, 370'i kadın olmak üzere 1900'den fazla kişi hayatını kaybetti. 

"SADECE AĞLIYORUM"

Savaş günden güne daha da şiddetlenirken 13 yaşındaki bir Filistinli kız çocuğu dünyaya seslenerek yardım istedi. Küçük kızın sözleri yürek burktu. 

Kendisinin de diğer çocuklar gibi bir çocuk olduğunu ifade eden Filistinli kız çocuğu "Daha çok acı çekiyoruz. Ben 13 yaşında bir çocuk olarak diyorum ki; su istiyorum, yemek istiyorum. Nasıl bir hayat yaşayabilirim ki? Ben de diğer tüm çocuklar gibi bir çocuğum? İnsanlar bana gözyaşlarımın altın olduğunu söylüyor. Ama sadece ağlıyorum, ağlıyorum ve hiçbir şey göremiyorum. Ne yapmam gerekiyor?" ifadelerine yer verdi.

YARDFIM ÇAĞRISI YAPTI 

Filistinli kız, "Arap ülkelerinden, İslam ülkelerinden yardım istiyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Çocuklar size ne yaptı? Ağlamaları onların suçu mu? Yardım istemeleri onların suçu mu? Biz çocuğuz. Tıpkı diğer çocuklar gibi. Sizden yardım istemiyorum. Sizden paylaşmanızı istiyorum. Sizden en azından bize acımanızı istiyorum. Bizim için üzülmenizi istemiyorum. Bizler çöp parçası değiliz" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...