Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 08:12

‘Süper kahraman’ dolandırıcı radarında

Kaspersky uzmanları siber saldırıların Black Widow filmini internet ortamında izlemek isteyen filmseverleri hedef aldığını açıkladı.

‘Süper kahraman’ dolandırıcı radarında
black widow,,film,,dolandırıcılık,

Salgın nedeniyle çıkış tarihi birkaç kez değiştikten sonra dünya, süper kahraman filmi Black Widow ile tanıştı.

Prömiyerin internete taşınması dolandırıcılar arasında da büyük ilgi uyandırdı. Kaspersky uzmanları, siber suçluların seyircilerin ilgi alanlarını nasıl paraya çevirmeye çalıştıklarına dair daha net bir resim elde etmek için yeni Black Widow filmi kılığına girmiş kötü amaçlı dosyaları ve filmle ilgili kimlik avı web sitelerini analiz etti.

Filmin çıkış tarihleri arasında enfeksiyon girişimlerindeki ani artışa dikkat çekilirken, en fazla saldırı açıklanan gala tarihlerinin hemen öncesinde görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Uzmanı Anton V. Ivanov, "Büyük filmlerin galaları her zaman bir heyecan kaynağı olmuştur. Ancak aynı zamanda siber suçluların tehditlerini, kimlik avı sayfalarını ve spam mesajlarını yaymaları için de bir cazibe merkezidir. Şu anda tüm dünyadaki izleyicilerin uzun zamandır merakla beklediği Black Widow çevresinde yoğunlaştırılmış dolandırıcılık faaliyetleri gözlemliyoruz. Uzun zamandır bekledikleri bir filmi izleme heyecanı yaşayan seyirciler başvurdukları kaynaklara karşı dikkatsiz hale geldi. Dolandırıcıların faydalandığı şey tam olarak bu. Oysa bu saldırılar biraz dikkatli davranarak önlenebilir." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...