Tgrt Haber
02 Eylül 2021 12:40

Firari FETÖ'cü fiber teknede yakalandı

Çeşme açıklarında görülen bir fiber teknenin durdurulması üzerine Yunanistan'a kaçmak isteyen ve 1'i FETÖ firarisi olduğu iddiasıyla yargılanan 4 kişi yakalandı.

Firari FETÖ'cü fiber teknede yakalandı
izmir,çeşme,fetö,firari,yunanistan

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen 4 kişi yakalandı. Tutuklanan şüphelilerden bir tanesinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı öğrenildi. 

Çeşme açıklarında bir fiber teknenin hareket halinde olduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bot ekibi söz konusu tekneyi durdurarak kontrol etti. Teknedeki bir kaptan ve 3 yolcunun yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları tespit edildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalananlardan Zeynel A'nın FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılamasının devam ettiği ve eski DEVA Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi olduğu belirlendi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 kişiden Zeynel A. ile kaptan H.Y. tutuklandı, R.V. ve G.G.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEVA PARTİSİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeynel A'nın 29 Mayıs 2021 itibarıyla partideki görevlerinden istifa ettiği, 1 Haziran'da istifasının kabul edildiği, bu tarihten itibaren partiyle herhangi bir irtibatının kalmadığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...