Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 13:35

Firari FETÖ’cülerin yöntemi deşifre oldu: Yakalanmamak için hastane yerine ‘şifacı’ya

Gaziantep'te yakalanan FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan eski öğretmen hakkında hazırlanan iddianamede, hücre evlerindeki FETÖ'cülerin yakalanmamak için hastaneye gitmediği, "şifahane" adı verilen formu doldurduğu, "şifacı" adı verilen kişilerin ulaştığı örgüt mensubu doktorun bu formdaki bilgilerle reçete yazdığı kaydedildi

Firari FETÖ’cülerin yöntemi deşifre oldu: Yakalanmamak için hastane yerine ‘şifacı’ya
FETÖ,,hücre evleri,,gaygubet evleri,,şifahane,,şifacı,

Gaziantep'te yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"nda yer alan eski öğretmen hakkında hazırlanan iddianamede, hücre evlerindeki örgüt mensuplarının "uzaktan tedavi" yöntemlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada Gaziantep'te yakalanan Abdulkadir Ç. hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından Abdulkadir Ç. hakkında 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede örgüt hakkında bilgiler yer aldı.

HÜCRE EVLERİNDE UYGULANAN TEDBİRLER

İddianamede FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasında "gaybubet evleri" olarak bilinen hücre evlerine ilişkin bilgiler aktarıldı. İddianamede hücre evlerinde uygulanan tedbirlere ilişkin şu bilgilere yer verildi: Eve ait tüm faturaların kesinlikle ev sahibinin adına olacağı, evde ne için tek başına kalındığına dair bir senaryonun belirleneceği, kira/aidat/yakıt gibi şeylerin hiçbir şekilde aksatılmayacağı, mümkünse tüm giderlerin elden peşin verileceği, banka hesabı kullanılacaksa başkasının T.C. kimlik numarası üzerinden işlem yapılacağı, açık/patates hat olarak tabir edilen hatların kullanılacağı ve bu hat ile kesinlikle akraba/eş/dost aranmayacağı, ev dışına çıkıldığında fiziki görünümlerin değiştirilmesine dikkat edileceği"

"ŞİFAHANE" FORMU VE "ŞİFACI"

Hücre evlerindeki FETÖ'cülerin yakalanmamak için hastaneye gitmeyip "şifahane" adı verilen formu doldurduğu ve örgüt mensubu doktorun bu formdaki bilgilerle reçete yazdığı ifade edilen iddianamede, örgüt mensubu ile doktor arasındaki iletişimi sağlayanlara da "şifacı" adı verildiği belirtildi.

İddianamede örgüt mensuplarının iletişim sağlamak için sürekli farklı telefon uygulamaları kullandığı belirtildi. "Rehberlik faaliyetleri" kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının dökümünün bu programlar üzerinden gönderildiği, "hukuki notlar" kapsamında yakalanmaları durumunda hangi yolların izleneceği gibi bilgilerin yer aldığı belirtildi. "Bilişim notları"nda da telefonda gizlilik konusunda yapılması gerekenlerin bulunduğu tespiti yer aldı.

"FETÖ'NÜN BİLİŞİMCİSİ" SOSYAL MEDYADA

İddianamede örgütün sosyal medyada aktif olduğu belirtildi. “Bilişimci olarak örgütte faaliyet gösteren şahsın örgüt içerisinde kullanılan aktarımını ve kurulumunu sağladığı gizli haberleşme programlarıyla KHK’lar ile ihraç edilen ve tutuklanan örgüt üyelerinin eşlerinin ve çocuklarının fotoğraflarını sahte hesaplar aracılığı ile yayımlayarak sosyal medya üzerinden gündem oluşturacak paylaşımlar yapmakla görevli olduğu tespit edildi."

TUTUKLU ÖRGÜT ÜYELERİNE PARA DAĞITIMI YAPMIŞ

İddianamede FETÖ'nün varlığını korumak, örgütten kopmaları engellemek, üyeler arasındaki moral motivasyonu arttırmak, üyelerin gereksinimlerini karşılamak gibi amaçlarla faaliyetlerine devam ettiği ve Abdülkadir Ç'nin de bu faaliyetlerde aktif rol aldığı belirtildi. İddianamede Abdülkadir Ç'nin ayrıca örgütün emniyet mahrem yapılanmasında görev yapan örgüt üyelerine ve cezaevindeki tutuklu üyelerin eşlerine para dağıtımında bulunduğu kaydedildi.

Yürütülen soruşturmada örgütün para transfer yöntemlerinin deşifre edildiği bilgisine, fiziki ve teknik takibin yapıldığı ve bazı tape kayıtlarına da yer verilen iddianamede araştırmalar sonucunda FETÖ’nün Doğu Anadolu Bölgesi Emniyet Mahrem Yapılanması'nın (Lise) güncel hiyerarşik örgüt şeması deşifre edildiği belirtildi.

FETÖ üyeliğinden 6 yıl 10 ay 15 gün cezası Yargıtay aşamasında olan eski öğretmen Abdulkadir Ç, tahliye olduktan sonra 26 Mayıs'ta örgüt için faaliyetlere devam ettiği iddiasıyla Gaziantep'te yapılan operasyonda yakalanıp tutuklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...