Tgrt Haber

Fırat Nehri'ne siyanür bulaştı mı? Bakanlıktan net cevap: Menfezin kapılarını kapattık

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 19:02 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 19:25
Erzincan,Maden,Toprak kayması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'da meydana gelen toprak kaymasının ardından Fırat Nehri'ne siyanür bulaştığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, menfezin kapaklarının kapatıldığını aktardı.

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. Olayın ihbarı üzerine, çevre il ve ilçelerden birçok arama kurtarma ekibi olay yerine sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TGRT Haber yayınına telefonla bağlanarak, 667 işçiden ulaşılamayan 9 kişi olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Yerlikaya, kazanın, büyük miktardaki istiflenmiş toprak kütlesinin kayması sonucu gerçekleştiğini ve yaklaşık 8-10 dönümlük toprak kütlesinin 100 dönümlük alana yayıldığını ifade etti. Maden sahasında 400 personelin katılımıyla arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan da Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu'dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.

Meydana gelen toprak kaymasının ardından özellikle sosyal medyada Fırat Nehri'ne siyanür bulaştığı iddia edildi. Konuya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA"

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İliç'te meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan işçilerimize bir an evvel sağ salim ulaşılması en büyük temennimiz. Devletimizin tüm imkânlarıyla sahadayız. Arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinasyonunda devam ediyor.

Bununla birlikte toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl Müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz"

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...