Tgrt Haber

Fırtına çatıları uçurdu! Meteoroloji'den dışarı çıkmayın uyarısı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
29 Nisan 2024 13:00 - Güncelleme : 30 Nisan 2024 16:46
Fırtına çatıları uçurdu! Meteoroloji'den dışarı çıkmayın uyarısı

Sabah saatlerinden itibaren Gaziantep ve civarında etkili olan şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Evlerin çatıları havaya uçtu. Meteoroloji'den bölgesel uyarı geldi.

Meteoroloji verilerine göre Türkiye genelinde bu hafta etkili olacak şiddetli yağış ve fırtına bugün itibariyle etkisini somut olarak gösterdi. Gaziantep'te etkili olan şiddetli fırtına çatıları uçurdu. 

METEOROLOJİ'DEN DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle evlerin çatısı uçarken, bazı evlerin çatısı ise hasar gördü. İhbar üzerine polis, itfaiye ve Toroslar EDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı. Elektrik tellerinin koptuğu bölgede elektrik akımı kesilerek tehlikeye neden olması önlenirken kuvvetli rüzgardan dolayı uçan çatılar çevredeki binalarla zarar verdi. Yaşanan olayda can kaybı veya yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi. 

Fırtına çatıları uçurdu! Meteoroloji'den dışarı çıkmayın uyarısı - 1. Resim

Meteoroloji ise özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerinde yaşayanları dışarı çıkmaması açısından uyardı. Etkili olan fırtına beraberinde toz taşınımını da tetikledi. Direkler ve tabelalar sallandı. 

Öte yandan meteoroloji müdürlüğü şiddetli yağış uyarısında bulundu; 

"Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı, Yozgat ile Adana'nın kuzeyi, Mersin'in iç kesimleri, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor."

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...