Tgrt Haber
26 Aralık 2021 20:38

Gaziantep’te “pitpull” saldırısına uğrayan Asiye’nin ameliyatı nasıl geçti? Prof. Dr. Ömer Özkan TGRT Haber’e açıklamalarda bulundu

Gaziantep’te pitpull köpeklerinin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye, bugün ilk ameliyatını doku nakli operasyonu ile oldu. Ameliyatı yapan dünyada ilk rahim naklini ve Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, minik Asiye’nin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’te “pitpull” saldırısına uğrayan Asiye’nin ameliyatı nasıl geçti? Prof. Dr. Ömer Özkan TGRT Haber’e açıklamalarda bulundu
Gaziantep,pitpull,saldırı,asiye

Gaziantep’te 2 pitpull köpeğinin saldırısına uğrayarak tüm Türkiye’yi hüzne boyan 4 yaşındaki Asiye bugün ilk ameliyatını oldu. Antalya’da Akdeniz Üniversite’sinde gerçekleştirilen doku nakli ameliyatı sonrası minik Asiye’nin durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Bakan Koca’nın ricasına üzerine küçük kızın ameliyatını dünyada ilk rahim naklini, Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi yaptı. 

“ERKEN MÜDAHALE YAPILDI”

Prof. Dr. Ömer Özkan ameliyat sonrası Asiye’nin son durumu Ferhat Ünlü ile TGRT Hafta Sonu Ana Haber’de anlattı. Özkan, Asiye’nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek “Sağlık durumu şuan için iyi. Yoğun bakımda takibimiz devam ediyor. Hastanın yüzünde ve saç derisinde ciddi anlamda doku eksiklikleri vardı travmaya bağlı. Bu bir takım hayati riskler de taşıyor. Bundan dolayı erken dönemde müdahale etmemiz gerekti. Bugün itibari ile doku nakillerini yaptık. Bundan sonraki süreçte de dokularda bir sıkıntı olmaz ve hastamız da toplarsa erken dönemde önemli bir süreci atlatmış olacağız. Ondan sonraki gereken müdahaleleri yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“BUGÜNKÜ YAPILAN AMELİYAT ÖNEMLİYDİ”

Bugün Asiye’ye yapılan operasyonun yaklaşık 3-4 saat sürdüğünü ifade eden Özkan, “Çok şükür operasyonda herhangi bir sıkıntı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız da süreci yakından takip etti. Bizde elimizden geldiğince tüm hastalara olduğu gibi özen gösterdik. Hastamızın bugünkü ameliyatı önemliydi. Çünkü açıkta olan dokular vardı ve bunların kapatılması gerekiyordu. Bu hastanın yaşama tutunabilmesi için bugün ameliyat ciddi anlamda önemliydi. Bundan sonraki süreçte toplama tekrar adapte olması ve hayatına devam edebilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...