Tgrt Haber
24 Ocak 2022 14:48

Getir ve Yemeksepeti sipariş alıyor mu, çalışmaya başladı mı? Motokuryeler için kar tedbiri bitti mi?

Yurdun dört bir yanında devam eden kar yağışı, günlük hayat olumsuz etkileyince, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya motokuryeler, motosikletliler ve elektrikli scooter kullananlar için alınan tedbir kararını Twitter hesabından duyurmuştu ve bir sonraki açıklamaya kadar bu kararın devam edeceğini bildirmişti. Getir, Yemeksepeti ve online market alışverişi ile teslimat yapan tüm firmalara "kar engeli" ile karşı karşıya kalınca birçok vatandaş da ne zaman sipariş verebileceklerini ve kurye yasağının ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. İşte, Vali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması!

Getir ve Yemeksepeti sipariş alıyor mu, çalışmaya başladı mı? Motokuryeler için kar tedbiri bitti mi?
yemeksepeti,banabi,getir,kurye,ali yerlikaya,istanbul

"Getir ve Yemeksepeti çalışıyor mu, ne zaman çalışmaya başlayacaklar? Online yemek ve market firmaları bugün çalışıyor mu? Getir neden hizmet vermiyor, Yemeksepeti ne zaman hizmet vermeye başlayacak?" sorularının cevabı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamanın akabinde, motokuryelerin can güvenliğini sağlamak için alınan kararın ne kadar devam edeceği merak edilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması geldi. İşte, detaylar!

İSTANBUL VALİSİ'NDEN "KURYE" AÇIKLAMASI GELDİ!

Valilikten gelecek ikinci bir açıklamaya kadar durdurulan motokurye hizmetine dair Vali Yerlikaya'dan yeni açıklama geldi. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kıymetli İstanbullular;

Yarın (CUMA) saat 08.00’den itibaren

  • Motosiklet
  • Elektrikli scooter 
  • Motokuryelerin

Trafiğe çıkış yasağı SONA ERECEKTİR.

Kurallara riayet eden bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Getir ve Yemeksepeti sipariş alıyor mu, çalışmaya başladı mı? Motokuryeler için kar tedbiri bitti mi?

VALİ YERLİKAYA, KURYELER İÇİN ALINAN TEDBİRİ AÇIKLADI

Devam eden yoğun kar yağışı sebebi ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından açıklama yaparak konuya netlik kazandırmıştı. Güvenlik tedbiri almak için bazı kısıtlamalara gidildiğini sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Valisi Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı:

"#İstanbul’daki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için, Bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayacaktır."

Devam eden motokurye yasağı bugün de sürerken, valilikten gelecek yeni kararın ne zaman belli olacağı henüz belli değil. Kar yağışının sonlanması ve karın etkilerini azaltmasının ardından firmaların normal çalışma sistemine dönmesi ön görülüyor.

GETİR BUGÜN ÇALIŞIYOR MU, NE ZAMAN HİZMET VERECEK?

Getir, devam eden olumsuz hava koşulları sebebi ile açıklama yaptı ve motorlu araçlarla kurye hizmeti veremeyeceklerini, bu sebeple de sipariş alımını durdurduklarını duyurdu. İşte, Getir'in açıklaması:

"Bu gece İstanbul'da 22:00 itibariyle motorlarımızla, 22:50 itibariyle binek araçlarımızla Getir'den sipariş alımını durdurduk. O an serviste olan motosiklet ve araçlarımızın depolara dönmeleri ile faaliyetimize bu akşam için ara veriyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Getir, yaptığı bu açıklamanın ardından, gelen kararı da göz önünde bulundurarak motokurye siparişlerini almayı durdurdu. İkinci bir karara kadar, firmanın sipariş alması beklenmiyor.

Getir ve Yemeksepeti sipariş alıyor mu, çalışmaya başladı mı? Motokuryeler için kar tedbiri bitti mi?
YEMEKSEPETİ BUGÜN ÇALIŞIYOR MU, NE ZAMAN HİZMET VERECEK?

Yemeksepeti, olumsuz hava koşulları sebebi ile açıklama yaptı ve sipariş alımını durdurduklarını duyurdu:

"Yemeksepeti restoranları, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle saha ekipleri bulundukları bölgenin şartlarını yakından takip ederek olumsuz hava koşullarının oluşması durumunda bölge bazlı sipariş alımına ara verebilmektedir. Sahadaki çalışanlarımızın güvenliği en büyük önceliğimizdir. Yurdun birçok bölgesinde yoğun kar yağışı olacağına yönelik yapılan Meteoroloji tahminleri doğrultusunda, bölgenizde zaman zaman ara verilebilecek hizmetimiz için şimdiden anlayışınızı rica ederiz."

"ÇALIŞMAYI REDDEDİYORUZ

Sosyal medyada tepki gösteren kuryeler, "İstanbul'da kar şiddettini arttırdı. Tehlikeli anlarda çalışmayı reddedebiliriz. Biz şu anda çalışmayı reddediyoruz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...