Tgrt Haber

Gökçeada'da yangın! Bölgeden gece gelen görüntüler korkunç

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Temmuz 2023 08:00 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 09:26
çanakkale,gökçeada,

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Dereköy’de dün ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 16 saat süren müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Gökçeada ilçesine bağlı Dereköy Marmaros mevkiinde dün saat 16.15 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 8 dakika içinde müdahale etti.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Yangına havadan 5 helikopter, 4 su atar uçak, karadan ise 7 arazöz, 1 dozer, 2 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile müdahale edildi.

Gökçeada'da yangın! Bölgeden gece gelen görüntüler korkunç

Gökçeada Belediyesi'ne ait ekipler de yangın bölgesine yönlendirildi.

Gökçeada'da yangın! Bölgeden gece gelen görüntüler korkunç

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu ormanlık alandaki yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, bozuk arazideki otluk alanda yangın gece boyu devam etti. Ekiplerin gece boyu karadan müdahalesinin yanı sıra, gece görüşlü 2 helikopterle yangına müdahale sürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber diğer helikopterler de yangına müdahaleye devam etti.

Yaklaşık 16 saat süren çalışmaların ardından saat 08.30 sıralarında yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangında 15 hektar orman, 35 hektar mera ve 60 hektar açık alan olmak üzere toplam 110 hektar alan yanarak zarar gördü.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gökçe 16 Temmuz 2023 08:32

Umarım biran önce söndürürler

Sonraki Haber Yükleniyor...