Tgrt Haber
16 Nisan 2016 10:19

Gözaltına alınan HDP eş başkanı tutuklandı

Balıkesir'de, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Hürriyet Kızıl da bulunuyor.

Gözaltına alınan HDP eş başkanı tutuklandı
hdp, balıkesir, Terör operasyonu,

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerince 12 Nisan'da kentte bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına  alınan 16 şüpheli, adliyeye getirildi. Savcılıkta sorgulanan bu kişilerden 15'i  tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan biri ise savcılıktaki  sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aralarında HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Hürriyet Kızıl'ın da bulunduğu 7 kişi, mahkemece tutuklandı. Diğer 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest  bırakıldı. Polisin 12 Nisan'da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın  gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla çoğunluğu üniversite  öğrencisi 14 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında daha sonra çevre  illerde yakalanan 2 kişi ile gözaltı sayısı 16'ya yükselmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...