Tgrt Haber

Göztepe-Altay maçında tribüne işaret fişeği fırlatan magandanın ifadesi ortaya çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İHA/AA
30 Kasım 2022 11:54 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 15:40
göztepe,altay,derbi,işaret fişeği,,gözaltı

İzmir’de oynan Göztepe-Altay maçında tribüne işaret fişeği fırlatarak bir kişinin ağır yaralanmasına sebep olan magandanın ilk ifadesi ortaya çıktı. Maganda ifadesinde pişman olduğunu ve hedef gözeterek işaret fişeğini atmadığını söyledi. Ayrıca olaylı derbiden sonra gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 19’u tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Türk futbolunun kara lekelerinden biri olan ve dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran İzmir derbisinin yankıları sürüyor.  Göztepe ile  Altay  arasında oynanan derbide maç sırasında işaret fişeğini atarak bir kişinin ağır yaralanmasına sebep olan maganda polis ekiplerince gözaltına alındı. Maçta ayrıca  Altay kalecisine korner direği  ile saldıran başka bir maganda da yakalandıktan sonra tutuklandı.

7 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINDA

Fişeği Göztepe tribününe atan maganda F.E.’nin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Maganda yaptığından dolayı pişman olduğunu ve işaret fişeğini hedef gözeterek atmadığını söyledi.  Olaylı maç ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Fişekleri satan iş yerine polis ekiplerince operasyon düzenlenirken, bu operasyon çerçevesinde 7 şüphelinin daha gözaltına alındığı ve toplam gözaltı sayısının 28'e yükseldiği öğrenildi.

19 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Yine Göztepe-Altay derbisinde, siyah beyazlı ekibin kalecisine korner direğiyle vurarak kafasından yaralayan saldırgan M.N.A. ise soruşturma çerçevesinde tutuklanmıştı. Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 19’u tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...