Tgrt Haber

Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: 6 şüphelinin Enver Altaylı ile irtibatı ortaya çıktı

06 Şubat 2022 16:14
Necip Hablemitoğlu suikastının en önemli faillerinden olan Gökhan Nuri Bozkır'ın yakalanmasının ardından yapılan operasyonda Enver Altaylı ile bağlantılı 6 kişi gözaltına alındı.

Necip Hamlemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de uğradığı suikastın ardından 20 yıl sonra 6 kişi gözaltına alındı. Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesinin ardından yapılan ilk operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin irtibatlı olduğu kişinin ise FETÖ ve casusluk suçlarından hüküm giyen eski MİT'çi Enver Altaylı olduğu ortaya çıktı.

Necip Hablemitoğlu suikastının en önemli faillerinden olan Gökhan Nuri Bozkır'ın yakalanmasının ardından yapılan operasyonda Enver Altaylı ile bağlantılı 6 kişi gözaltına alındı.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002 tarihinde, evinin önünde uğradığı silahlı saldırının ardından cinayetle ilişkili olduğu belirlenen Gökhan Nuri Bozkır Türkiye'ye getirildi. Ardından savcılığın talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, ilk kez bir operasyon gerçekleştirerek 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin 'terör örgütü üyeliği ve casusluk' suçlarından hüküm giyen Enver Altaylı ile irtibatlı oldukları tespit edildi. Enver Altaylı'nın, Hablemitoğlu'nun Köstebek isimli kitabının yayımlanmaması için Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Mustafa Özcan ile görüştürmeye çalıştığı öne sürülmüştü.

ENVER ALTAYLI İLE İLİŞKİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun suikastının çözülmesine ilişkin yürütülen süreç hızlandırıldı. Suikastın en önemli faillerinden olan eski Özel Harekatçı Gökhan Nuri Bozkır’ın MİT tarafından gerçekleştirilen özel operasyonla Ukrayna'da yakalandı. Bozkır'ın Trükiye'ye getirilmesinin ardından düğmeye basan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski MİT mensubu Enver Altaylı ile bağlantıları olduğu belirlenen 6 şüpheliye operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

"ÖZCAN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN ARACI OLMAMI İSTEDİ"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden gündeme gelen suikasta ilişkin soruşturmada, dönemin Ankara Terör Suçlarından Sorumlu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen, Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’nun yanı sıra eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, eski AK Parti Milletvekili Ramazan Toprak ve Enver Altaylı’nın da ifadelerine başvurmuştu. Şengül Hablemitoğlu ifadesinde, Şıvgın’ın eşini Fethullah Gülen’in sağ kolu Mustafa Özcan ile görüştürmek istediğini söylemişti. Şıvgın da bu iddiayı reddederek, Altaylı’nın Köstebek kitabı çalışmalarından Mustafa Özcan’a bahsettiğini ve yayımlanmasını engellemek için Hablemitoğlu’nu Özcan ile görüştürmek için kendisinden aracı olmasını istediğini iddia etmişti.

"GÖRÜŞMEYİ ŞIVGIN'IN BÜROSUNDA YAPTILAR"

İfadesine başvurulan Altaylı ise, Şıvgın’ın, Necip Hablemitoğlu ile birlikte Mustafa Özcan’ı görmek istediklerini söyleyip, kendisinden aracı olmasını istediğini öne sürmüştü. Altaylı, "Ben, Özcan’ı tanıdığımı ancak cep telefonu numarasının bende olmadığını, yardımcı olamayacağımı söyledim. Şıvgın’a Özcan’ın çalıştığı holdingin adını verdim, santralden ulaşabileceğini söyledim. Daha sonra Özcan ve Şıvgın ile ayrı ayrı görüştüğümde, Hablemitoğlu, Özcan ve Şıvgın’ın görüşmeyi Şıvgın’ın bürosunda yaptıklarını öğrendim" demişti.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi, eski MİT Mensubu Mehmet Barıner'i, ABD'deki Halkbank davasında manipülatif tanık yapılması amacıyla yurtdışına çıkarmaya çalıştığı iddiasıyla yargılanan Altaylı'yı FETÖ'ye üye olduğu ve casusluk suçlarını işlediği gerekçesiyle 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...