Tgrt Haber

Hakan Fidan kritik konu için meclise gidiyor! Vekilleri bilgilendirecek

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Ekim 2023 10:37 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 10:42
Hakan Fidan kritik konu için meclise gidiyor! Vekilleri bilgilendirecek
Hakan Fidan,israil,Filistin

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dünyanın gündemine oturan İsrail-Hamas çatışması hakkında milletvekillerini bilgilendirecek. Yarın Meclis'e gidecek olan Fidan, Filistin'de yaşanan son gelişmeleri aktaracak.

Geçtiğimiz cumartesi sabahı dünya yeni bir krize tanıklık etti. Hamas güçlerinin İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı, resmen savaş haline geldi. Karşılıklı saldırılar sonucunda çok sayıda can kaybı yaşanırken, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar her dakika daha da hararetleniyor. Tüm dünyanın gözü kulağı bölgede olurken, Türkiye'de de yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İsrail-Filistin konusu görüşülecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TBMM Genel Kurul'unda vekilleri bilgilendirecek.

PARTİ TEMSİLCİLERİ KONUŞACAK

Meclis Genel Kurulu'nda, İsrail-Filistin çatışmasında sivil can kayıplarının engellenmesi ve tansiyonun düşürülmesi amacıyla Türkiye tarafından gösterilen çabaların görüşülmesi için verilen ortak önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Genel görüşme, 12 Ekim Perşembe günü yapılacak. Siyasi parti temsilcileri gelişmelere ilişkin Genel Kurul'da konuşacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hükümet adına Genel Kurul'u bilgilendirecek.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...