Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 15:16

Hasan Cevher Kimdir? Görev başında şehit edilen Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher biyografisi

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, görev başındayken bir polis memurunun silahlı saldırısına uğramasının ardından ''Hasan Cevher kimdir? Hasan Cevher kaç yaşında? Hasan Cevher neden öldürüldü?'' soruları gündeme geldi.

Hasan Cevher Kimdir? Görev başında şehit edilen Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher biyografisi
hasan cevher,hasan cevher kimdir,emniyet müdürü,polis,şehit

 

HASAN CEVHER KİMDİR?

Görevi başındayken şehit edilen Hasan Cevher Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Hasan Cevher Hakkari’de Çevik Kuvvet biriminden sorumluydu. Hasan Cevher 2017 yılında Hakkari'ye atandı. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da Güvenlik Şube Müdürlüğü yapan Hasan Cevher, ekibinde yer alan bir polis memuru tarafından şehit edildi. Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 17-25 Aralık yargı darbesinin ardından önce İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcılığı, daha sonra da aynı şubeye ‘müdür’ olarak atandı. İstanbul’da görev yaptığı sırada FETÖ’ye yönelik pek çok operasyonda imzası bulunuyordu.

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Hakkari’de makamı başında vurulan müdür yardımcısı 15 Temmuz sonrası İstanbul Emniyeti'nde Güvenlik Şube müdürlüğü görevinde bulunuyordu.

HASAN CEVHER NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Hasan Cevher görevi başındayken ekibinde bulunan bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı. Türkiye gündemini sarsan haberin ardından ''Hasan Cevher neden öldürüldü?'' soruları gündeme oturdu. Olayın ardından Hasan Cevher olay yerinde hayatını kaybetti. Şehit edilen Hasan Cevher'in neden öldürüldüğüne dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Hasan Cevher'i şehit eden polis memuru gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştirenin Nasuh Ç. adlı bir polis memuru olduğu aktarılırken, olayı gerçekleştiren polisin Çevik Kuvvet'te görevli bir emniyet mensubu olduğu öğrenildi.

RİZE EMNİYET MÜDÜR ALTUĞ VERDİ GÖREV BAŞINDA ŞEHİT EDİLDİ

Rize Eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi de bir polis memuru tarafından 11 Aralık 2018 tarihinde şehit edildi. Altuğ Verdi’yi şehit eden polis memuru daha sonra ''(FETÖ) silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandı. Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi makamında silahla şehit eden eski trafik polisi sanık İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Rize Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme ve iki kişiyi öldürmeye teşebbüs", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandı. İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...