Tgrt Haber
17 Ocak 2022 15:03

Hasta yakınları hamile hemşireyi yerde sürükleyip tekmeledi

Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde 6 haftalık hamile bir hemşire, 4 hasta yakını tarafından darp edildi. Yerde sürüklenen ve tekme atılan hemşire ile bebeği tedavi altına alındı.

Hasta yakınları hamile hemşireyi yerde sürükleyip tekmeledi
çam sakura,hastane,hemşire,darp,hamile hemşire

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde görevli hemşire, hasta yakını oldukları öne sürülen 4 kişi tarafından acımasızca darp edildi. Yerlerde sürüklenen ve tekme atılan hamile hemşire tedavi altına alındı. Bebeğin hayati riskinin devam ettiği, annesinin fiziksel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. 

HEP-SEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hastanesi’nde kan ve transfüzyon merkezinde görevini icra eden 6 haftalık gebe ve TIP I diyabet tanılı hemşire Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından şiddet gördü. Başka bir hastaya tedavi uyguladığı esnada darp edilen hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğu ancak bebeği için riskin devam ettiği öğrenilen olayın ardından Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hasta yakınları hamile hemşireyi yerde sürükleyip tekmeledi

"GEBEYİM DEMESİNE RAĞMEN TEKMELENMEYE DEVAM EDİLMİŞ"

HEP-SEN yetkililerince yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Acil servise gelen bir hastanın 4 yakını tarafından, başka bir hastaya tedavi yaptığı sırada gebe bir hemşire meslektaşımızın saçları yolunmuş, yere yatırılmş, karnı tekmelenmiş. Hemşire 'gebeyim' demesine rağmen tekmelenmeye yine devam edilmiş ve üzerine torba, su, ayran gibi eşyalar atılmştır. Genel Başkanımız Yunus Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyemiz Tolga Bircan, gebe meslektaşımıza hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet olayına karşı savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır. Sağlıkta artan şiddet olaylarına karşı karar verici hukuk kurumlarından ve politika üreticilerinden ağır yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor, her şiddet olayına karşı da adım atacağımızı buradan kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz."

Hasta yakınları hamile hemşireyi yerde sürükleyip tekmeledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...