Tgrt Haber
09 Eylül 2021 23:47

Hava durumu son dakika! Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Sel geliyor

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeler sonrasında AFAD'tan uyarılar peş peşe geldi. Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege'nin iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'de havanın şiddetli yağışların etkisinde olması bekleniyor. AFAD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya için sel uyarısında bulundu.

Hava durumu son dakika! Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Sel geliyor
Son dakika,Hava durumu,Meteoroloji,AFAD,Sel

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin edildiğini bildirdi.

İstanbul'da yarın sabahın ilk saatlerinde Avrupa Yakası'nda başlayacak gök gürültülü sağanağın, zamanla kuvvetini artırarak İstanbul genelinde gece saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı belirtildi.

AFAD PEŞ PEŞE UYARDI: SELE DİKKAT!

AFAD, Meteroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerinden sonra Twitter hesabından sel ve su baskınlarına karşı uyarı paylaşımında bulundu. İstanbul'da çok kuvvetli yağış beklendiği belirtilerek, sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Hava durumu son dakika! Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Sel geliyor

AFAD, bir başka duyurusunda ise gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde de kuvvetli yağış beklendiğini kaydederek, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunmasını istedi.

Hava durumu son dakika! Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Sel geliyor

SEL ÖNCESİ NELER YAPILMALI?

AFAD'ın 7 il için yayımladığı "çok kuvvetli" yağış uyarısında sel tehlikesi öncesi neler yapılması gerektiğine ilişkin animasyon ve görüntüler de yer aldı. Vatandaşlara bulundukları yerlerde sele maruz kalma riskini öğrenmeleri çağrısı yapılan uyarıda, sel konusundaki uyarıların sosyal medya, radyo ve televizyonlardan takip edilmesi istendi.

Kısa süreli yoğun yağışların ani sele, uzun süreli yağışların ise nehirlerin taşmasına neden olacağı belirtilerek, "Aile afet planınızı hazırlarken sel riskini göz önünde bulundurun." çağrısı yapıldı.

MEGA KENTLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 18°C, 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 18°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 22°C, 26°C
Parçalı çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 24°C, 29°C
Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 15°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

 

DİYARBAKIR 18°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

10-16 EYLÜL YURTTA HAVA DURUMU

Meterolojiden yapılan son değerlendirmeler göre 10-16 Eylül tarihleri arasında yurt genelinde sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu son dakika! Meteoroloji ve AFAD peş peşe uyardı: Sel geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...