Tgrt Haber
07 Şubat 2014 17:39

Hava korsanı etkisiz hale getirildi

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındı. Uçak Sabiha Gökçen'e indi. Havalimanı'nda güvenli bir bölgede bekletiliyor.

Hava korsanı etkisiz hale getirildi
İstanbul uçağı kaçırıldı, sabiha gökçen, türk uçağı kaçırma,soçi,kharkov,kaçırılma sinyali,ukrayna,

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındı. Uçak Sabiha Gökçen'e indi.Ukrayna'nın Kharkiv-İstanbul seyahatini yapan ve 16.25'te kalkan PGT751 sefer sayılı yolcu uçağının, bir yolcu tarafından kaçırılmaya çalışıldığı iddia edildi. Uçağın pilotu tarafından 17.30 sıralarında kaçırılma kodu olan 'kobra 66' kodu verildi. Bu kodun verilmesinin hemen ardından Balıkesir'de bulunan 191. Filo Komutanlığı'ndan bir F16'nın havalandığı öne sürüldü.
Yolcular arasında 2F koltuğunda oturan Ukrayna asıllı bir yolcunun, yerinden kalkıp üzerinde bomba olduğunu da söyleyerek uçağın Soçi'ye uçurulmasını istediği iddia edildi. Ancak kaptan pilotun, bu yolcuyu ikna ederek zor da olsa saat 18.02'de Sabiha Gökçen Havaalanı'na indirmeyi başardığı belirtildi. Toplam 110 yolcusu olduğu öğrenilen uçak, prosedür gereği bomba araması ve güvenlik kuralları gereğince havalimanında güvenli bölgeye çekildi. Bu sırada Sabiha Gökçen havalimanı'na inmesi gereken uçakların, yaklaşık bir saat kadar inişlerine izin verilmedi. Uzun süre havada belirlenen güzergahlarda tur atan uçakların, şu an itibariyle inişlerinin güvenli olarak sağlanmaya başladı.
UÇAK KAÇIRMANIN ARDINDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR
Ulaştırma Bakanlığı'ndan ilk açıklama: "Karkiv (Ukrayna) - Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirilmiştir.Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı'nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır…"
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: "Pegasus Havayollarına ait Kharkiv- Sabiha Gökçen uçağı havada iken yapılan bomba tehdidi sebebi ile güvenlik altında Sabiha Gökçen'e inmiştir."Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı: "İçinde Ukrayna asıllı bir kişi üzerinde bomba olduğunu, uçağı soçiye göçtürmek istediği ancak kokpit kapısından içeriye giremeyince pilotlar Soçi'ye gidiyoruz diyerek korsanı kandırdı ve uçağı İstanbul'a indirdi. Korsan ile görüşmeler sürüyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...