Tgrt Haber
01 Haziran 2016 14:32

Hava sıcaklıkları hafta sonundan itibaren azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ramazan ayı ile yurdun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine hava sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında Türkiye genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağının beklendiği belirtildi.

Hava sıcaklıkları hafta sonundan itibaren azalacak
meteoroloji,hava durumu,sıcaklık

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının artarak, yurdun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtildi,
Mevsim normallerinin İstanbul’da 23, Ankara’da 24, İzmir’de 30 derece olduğu bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara ve İstanbul’da 28-30, İzmir’de 33-35 derece arasında olacağı tahmin edildiği ifade edildi.
Ramazan ayı ile yurdun aşırı sıcak havanın etkisine gireceği haberlerinin aksine, hava sıcaklıkların hafta sonundan itibaren azalarak Ramazan ayının ilk haftasında Türkiyegenelinde uzun yıllar ortalamaları civarında olacağının beklendiği belirtildi.
Haziran ayının ikinci yarısında ise uzun vadeli tahmin verilerine göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde artacağı ve Haziran ayı ortalamalarının 1-3 derece üzerinde seyredeceğinin ön görüldüğü açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...