Tgrt Haber

Hem Bakan hem Meteoroloji uyardı! 11 il için sarı alarm: Sağanak, sel, su baskını... Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 7 Eylül hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, MGM
07 Eylül 2023 06:34 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 06:56
Hem Bakan hem Meteoroloji uyardı! 11 il için sarı alarm: Sağanak, sel, su baskını... Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 7 Eylül hava durumu
Hava durumu,Sağanak,Meteoroloji

Meteoroloji 7 Eylül hava durumu raporunu yayımladı. Yeni raporda 11 il için sarı alarm verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de sağanak, sel ve ani su baskınlarına karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Peki yurt genelinde bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 7 Eylül hava durumu

İstanbul'da ve Kırklareli'de etkili olan sağanak yağış ve sel baskınları can kayıpları ve büyük maddi hasara neden olurken, hem Meteoroloji'den hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den 11 il için kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop ve Artvin çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Uşak, Kütahya, Rize ve Artvin çevreleri ile Manisa’nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BUGÜN (7 EYLÜL) HAVA NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Uşak, Kütahya, Rize ve Artvin çevreleri ile Manisa’nın doğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Afyonkarahisar, Artvin, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Manisa, Rize, Trabzon ve Uşak için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN TEDBİR MESAJI

Diğer yandan Bakan Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün; 'http://mgm.gov.tr' internet sitesi, Meteorolojinin Sesi Radyosu, sosyal medya hesapları ve mobil uygulamalarından anlık yapılan hava durumu bilgilendirmelerinin vatandaşlarca dikkate alınmasını istedi.

11 il için yağış uyarsında bulunan Özhaseki, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı son değerlendirmelere göre yarın akşam saatlerine kadar; Trabzon'un doğusu, Rize il geneli, Artvin'in kıyı ilçeleri, Kütahya, Uşak, Balıkesir çevreleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi, Çanakkale'nin doğusu, Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmesi nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istirham ediyorum." 

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA HAVA DURUMU

EDİRNE 19°C, 31°C Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İSTANBUL 23°C, 30°C Yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SAKARYA 20°C, 29°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE HAVA DURUMU

A.KARAHİSAR 15°C, 29°C Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DENİZLİ 20°C, 33°C Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İZMİR 22°C, 32°C Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MUĞLA 18°C, 33°C Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ HAVA DURUMU

ADANA 23°C, 35°C Az bulutlu
ANTALYA 24°C, 32°C Parçalı ve az bulutlu
HATAY 23°C, 32°C Az bulutlu
MERSİN 26°C, 33°C Az bulutlu

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

BOLU 15°C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KASTAMONU 15°C, 29°C Parçalı bulutlu
SİNOP 22°C, 27°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ZONGULDAK 20°C, 26°C Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

AMASYA 18°C, 29°C Parçalı bulutlu
SAMSUN 21°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TOKAT 19°C, 29°C Parçalı bulutlu
TRABZON 24°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

ERZURUM 12°C, 29°C Parçalı ve az bulutlu
KARS 10°C, 29°C Parçalı ve az bulutlu
MALATYA 18°C, 35°C Az bulutlu
VAN 12°C, 30°C Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

DİYARBAKIR 19°C, 39°C Az bulutlu ve açık
GAZİANTEP 21°C, 37°C Az bulutlu ve açık
SİİRT 23°C, 37°C Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 24°C, 38°C Az bulutlu ve açık

Kaynak: TGRT Haber, MGM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...