Tgrt Haber
30 Mart 2023 16:10 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 20:39

Hırsız diye yakaladılar gri kodla aranan PKK'lı çıktı!

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Yavşan Köyü'nde korucular ve halkın hırsız sanarak yakaladığı kişinin, gri kategoride aranan PKK'lı terörist Selim Adıyaman olduğu ve yurt dışına kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Hırsız diye yakaladılar gri kodla aranan PKK'lı çıktı!
PKK,Hırsız,Şırnak

Şırnak'ın hem Suriye'ye hem de Irak'a sınırı bulunan İdil ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İlçeye bağlı Yavşan köyünde korucular ve köy halkı yerleşim yeri çevresinde gördükleri bir şahsı hırsız zannederek yakaladı.

JANDARMAYA TESLİM EDİLDİ

Korucular tarafından yaka paça muhafaza edilen şahıs daha sonra olay yerine çağrılan jandarnma ekiplerine teslim edilirken, şaşırtıcı gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Nitekim şahsın, gri kategoride arama kaydı bulunan PKK terör örgütü mensubu "Harun Elbak" kod adlı Selim Adıyaman olduğu ortaya çıktı.
İlerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığı olaya ilişkin açıklama yaptı. Teröristin yurt dışına kaçmaya çalıştığı, Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk Operasyonu kapsamında İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca gözaltına alındığı bildirildi.

SOYLU'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Soylu mesajında şu ifadelere yer verdi: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığımız tarafından, İdil ilçesi Yavşan Köyü Bölgesinde; PKK Terör Örgütünün Cudi yapılanmasında faaliyet gösteren Harun Elbak kod adlı Selim Adıyaman, Gri Kategorideki terörist, gözaltına alındı. Kahraman jandarmamıza tebrikler."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1640386211876417538

Diğer yandan terör örgütünün sözde destekçileri, olayın ardından sosyal medyada Yavşan köyü halkını hedef gösteren tehdit içerikli paylaşımlarda bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...