Tgrt Haber
25 May 2021 17:51

HSK'nın yeni üyeleri belli oldu

TBMM’de yapılan HSK üyelik seçimi tamamlandı. HSK'ya üye olarak Ergün Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey, Aysel Demirel, Sinan Esen, Cumhur Şahin ve Ömür Topaç seçildi.

HSK'nın yeni üyeleri belli oldu
HSK,HSK&tt2;nın yeni üyeleri

TGRT HABER

HSK seçimi için geçtiğimiz günlerde Cumhur ve Millet ittifakları arasında anlaşma sağlanmıştı. Yapılan anlaşma neticesinde 7 üyeden dördünü Cumhur ittifakı üçünü ise Millet ittifakı belirledi. Alt komisyon başlamadan yapılan anlaşma sonrasında bugün TBMM Genel Kurulu’nda oylama yapıldı. Yapılan oylama neticesinde  Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey, HSK üyesi seçildi.

471 OY KULLANILDI

TBMM’de yapılan oylamada 471 oy kullanıldı. Ergün Şahin 460, Aysel Demirel 458, Bilal Temel 460, Hamit Kocabey 437, Ömür Topaç 460, Sinan Esen 459, Cumhur Şahin ise 460 oy aldı.

BAKAN GÜL’DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hakimler ve Savcılar Kurulunun TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde belirlendi. Bu olumlu tabloya emek ve katkı sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" mesajını paylaştı.

HDP SEÇİME KATILMADI

Meclis'te Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 7 yeni üyesini belirlemek için yapılan seçime HDP milletvekilleri katılmadı.

4 YIL GÖREV YAPACAK

Adalet Bakanı ve yardımcısı dışında HSK'da toplam 13 üye bulunuyor. Bu üyelerin dördü Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. 7 üye ise TBMM tarafından seçiliyor.  Bu 7 üyeden üçü Yargıtay, biri Danıştay, üçü ise üniversiteler veya avukatlar arasından seçiliyor. Seçilen HSK üyeleri 4 yıl görev yapacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...