Tgrt Haber
07 Kasım 2015 06:28

HSYK'dan paralelci hâkimlere inceleme

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, siyasetçi, işadamı, gazeteci ve bürokratlar hakkında usulsüz dinleme kararı veren 100'e yakın hâkimle ilgili inceleme başlattı.

HSYK'dan paralelci hâkimlere inceleme
lcwk, hsyk,

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK), siyasetçiler, bürokratlar, işadamları ve ünlülerin sahte isimlerle dinlenmesine ilişkin 100'e yakın hakimle ilgili inceleme başlatıldı. HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'nın 2008-2009 arasında yapılan dinlemelere ilişkin yürüttüğü soruşturma sırasında Paralel Devlet Yapılanması'nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıkmıştı. "Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında iş dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Ayrıca ünlü gazeteciler ve bürokratların da uydurma suçlamalarla defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi. Gerçek isimlerin yazılmadığı usulsüz dinleme kararlarında yer alan telefon numaralarının kimlere ait olduğu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kayıtlarından karşılaştırılarak belirlendi. Üçer aylık periyotlarla tekrarlanan ve 2 yıl süren "telekulak skandalında bazı ünlüler için 6 kez mahkeme kararı çıkartılarak yasadışı dinlemelerin sürdürüldüğü belirtildi. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in paralel yapı talimatıyla dinleme kararı veren hâkimler için meslekten ihraç dahil disiplin cezalarına ilişkin talepler HSYK 2. Dairesi'nce görüşülerek karara bağlanacak. Ayrıca haklarında ceza davası da açılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...