Tgrt Haber

Hulusi Akar, Tunceli'de Ahmet Dede ile 20 yıl sonra görüştü

11 Nisan 2018 13:39
Hulusi Akar, Tunceli'de Ahmet Dede ile 20 yıl sonra görüştü
hulusi akar,,Tunceli,,genelkurmay başkanı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın, geçen ay Tunceli'deki birlik denetiminin ardından Hozat'ta Tugay Komutanlığı yaptığı sırada tanıştığı ve arkadaş olduğu Ahmet Yurt ile yeniden bir araya geldiği ve eski günleri yad etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın  geçen ay Tunceli'deki birlik denetiminin ardından, Hozat'ta Tugay Komutanlığı  yaptığı sırada tanıştığı ve arkadaş olduğu Ahmet Yurt ile bir araya geldiği ve  eski günleri yad ettiği öğrenildi.  Orgeneral Akar, mart ayı sonunda Tunceli'deki birlikleri ziyaret  etmiş, Hozat ilçesindeki "Kut-ül Amare Fatihi" olarak bilinen 51'inci Komando Tugay Komutanlığında da denetlemelerde bulunmuştu. Akar, söz konusu birlikte,  1998-2000 yıllarında komutanlık yapmıştı.

 Orgeneral Akar, tugaydaki  denetlemeleri sonrasında bir başka görüşme daha gerçekleştirdi. Akar, Hozat'ta  Tugay Komutanı olduğu dönemde tanıştığı ve arkadaş olduğu Ahmet Yurt ile  denetlemelerinin ardından bir araya geldi.

"Ahmet Dede" olarak bilinen ve ilçenin tanınmış isimlerinden olan Yurt  ile görüşen Orgeneral Akar, eski günleri yad etti. Sağlık durumu iyi olmayan  Yurt'tan tedavi sürecine ilişkin bilgi alan Akar, eski arkadaşıyla bir süre  sohbet etti. Yurt'a ziyareti sırasında 1999'dan itibaren bir dönem Hozat Belediye  Başkanlığı yapan Güzel Doğan da eşlik etti. Ziyaretin, Orgeneral Akar'ın görev yaptığı günlerden itibaren süre  gelen dostlukları çerçevesinde nezaket amaçlı olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...