Tgrt Haber
15 Haziran 2021 08:29

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'yı bu nesil bitirecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Sahada etkili sonuçlar alıyoruz. Bu nesil inşallah PKK'yı etkisizleştirip tarihe geçecek" dedi

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'yı bu nesil bitirecek
süleyman soylu

İçişleri Bakanı Soylu, Kovid-19 salgınından etkilenmeyen tek faaliyetin terörle mücadele olduğunu belirterek, Jandarma’nın bu mücadelenin en ön saflarında yer alan kurumların başında geldiğini bildirdi

JANDARMA TEŞKİLATI 182 YAŞINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatının 182. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Jandarma teşkilatının kurumsal kapasitesini yükselttiklerini, teknik ve beşeri kapasitesini ise artırdıklarını bildiren Bakan Soylu, “Jandarma’nın avuç içi ve parmak izi teşhis sistemi olan OPTES ile, Emniyet teşkilatımızın APFİS sistemi entegre edildikten sonra Jandarma’mızda 20 bin 296 faili meçhul olay aydınlatılmıştır. Aynı şekilde balistik veri tabanlarının da entegre edilmesiyle Jandarma’da 328 faili meçhul olay aydınlatılmıştır. Yine Jandarma’mızda yaptığımız modernizasyon çalışmalarıyla mermi kovanının balistik inceleme süresi bir yıldan bir saate; patlayıcı madde analizi iki günden dört saate; DNA analizi dört günden sekiz saate, parmak izi incelemesi 10 günden beş dakikaya düştü” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'yı bu nesil bitirecek

850 JANDARMA TİMİ SAHADA

İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma teşkilatında profesyonelleşmeye büyük önem İ verdiklerinin altını çizerek, 15 Temmuz’da yüzde 58 olan profesyonelleşme oranını yüzde 82’ye çıkardıklarını, amaçlarının yüzde 100’e ulaşmak olduğunu vurguladı. Şu anda 850’nin üzerinde Jandarma timindeki 12 bin personelin sahada terörle mücadele ettiğini de kaydeden Soylu, dünyada bu kadar geniş yaygın ve operatif bir kurum bulunmadığına dikkati çekti.

Jandarma istihbaratının terörle mücadeleye çok önemli katkısı olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

VİRÜSTEN SADECE TERÖRLE MÜCADELE ETKİLENMEDİ

İnşallah bu nesil, terörü bitiren nesil olacaktır. Dağda o mücadeleyi veren evlatlarımızın, o şehitlerimizin kahramanlıklarını, inanılmaz hikâyelerini buradaki arkadaşlarımız da aziz milletimiz de gayet iyi bilmektedir. İnşallah bu nesil, yani sizler son PKK’lıyı etkisiz hâle getiren ve tarihe geçen bir nesil olacaksınız. Dünyada hemen her faaliyet virüs salgınından etkilendi. Virüsten etkilenmeyen tek faaliyet, terörle mücadeledir. Jandarma’mız bu mücadelenin en ön saflarında yer alan ve sahadan en etkili sonuçları alan kurumların başındadır. Her birine bir şehidimizin ismini verdiğimiz operasyonlarımızla inşallah bu mücadele çok kısa sürede hitama erecektir.

Bakan Soylu Jandarma’nın, suç ve suçluların ensesinde olduğunu belirterek “Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 99’dur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...