Tgrt Haber
22 Şubat 2022 12:13 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 12:29

Sosyal Medya düzenlemesinde sona doğru: İnternet medyası yeniden şekillenecek

AK Parti’nin bir süredir üzerinde çalıştığı sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi. Önümüzdeki günlerde düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulacak. Teklifle birlikte, dezenformasyonun önüne geçilecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirilecek.

Sosyal medyada dezenformasyonunun önüne geçilecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirilecek.
Sosyal medyada dezenformasyonunun önüne geçilecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirilecek.

Sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi. Meclis’e gelmesi beklenen ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geniş katılımlı bir zirvede ele alındı. Sosyal medyada dezenformasyonunun önüne geçilecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirilecek.

Toplantıda, sosyal medyada dezenformasyonun önüne geçmesi hedeflenen düzenlemeyle ilgili şu ana kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. Son toplantı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Ardından düzenleme nihai şeklini alacak.

Buna göre, düzenlemeyle sosyal medya platformlarına yeni sorumluluklar getirilecek. Mevcut yasada tüzel kişi sıfatına sahip sosyal medya şirketlerinin temsilcileri gerçek kişi olacak. Böylece temsilciliklerin sembolik değil, işlevsel olması sağlanacak.

DEZENFORMASYONUN YAPTIRIMI ARTACAK

Düzenlemeyle yalan haberin yayılmasına karşı önlemlerin alınması da planlanıyor. Buna göre dezenformasyon ve yalan haber üreten ve yayanlara önemli yaptırımlar getirilecek. Öte yandan internet medyası ile ilgili yeni düzenlemeler yolda. İnternet medyasının yasal alt yapısı oluşturulurken, fon bildirime zorunlu olacak. İnternet haber sitelerine de dezenformasyonla mücadele kapsamında yaptırımlar getirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...