Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 07:29

Müşteri ve çalışana aşı mecburi olsun talebi

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, 1 Eylül'den itibaren restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonu gibi yerlerde bulunacaklara 2 doz aşı zorunluluğu getirilmesi çağrısında bulundu.

Müşteri ve çalışana aşı mecburi olsun talebi
koronavirüs,,aşı,,restoran,,yemek,,sağlık,

Kısıtlamaların kaldırılmasından bu yana vakalar git gide artıyor. Günlük 17 bine yaklaşan vakalar uzmanlara göre yakında 20 binleri geçip dördüncü piki bizlere yaşatabilir. Hem de çok uzak bir tarihte değil ağustosun ilk haftasında Türkiye korkutan rakamlarla karşılaşabilir.

MÜŞTERİYE MECBURİ AŞI 

Koronavirüsle mücadelede durumu bu şekilde ilerlerken ‘Restoran Yatırımcıları’ndan tartışılacak öneri geldi. Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, 1 Eylül'den itibaren restoran, kafe, gece kulübü, spor salonu, sinema, konser ve düğün salonu gibi yerlerde bulunacaklara 2 doz aşı zorunluluğu getirilmesi çağrısında bulundu.

Kovid-19 salgınının delta varyantıyla 4. dalga etkisini göstermeye hazırlandığını belirten Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer "Bugün mücadelede gelinen noktada insanlık için bir umut var, çünkü aşı var" dedi.

İKİ AŞIYI OLMAYAN SÜRESİZ İZNE ÇIKSIN

TURYİD olarak hükûmet desteğiyle gerçekleşebilecek iki yeni önerilerinin bulunduğunu aktaran Demirer "Birincisi; 1 Eylül'den itibaren restoran, kafe ve konser gibi yerlerde bulunacaklara 2 doz aşıyı yaptırmış olma zorunluluğu getirilmesi. İkincisi ise 1 Eylül'den itibaren 2 doz aşısını yaptırmaktan imtina etmiş çalışanların kanun değişikliğiyle işverenin insiyatifinde ileri bir tarihe kadar tek taraflı kararla zorunlu ücretsiz izine çıkarılabilmesi durumu. 1 Ağustos'ta bu kararın açıklanmasıyla dört haftalık sürede hiç aşılanmamışların dahi iki doz aşısını tamamlaması sağlanacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...