Tgrt Haber
07 Nisan 2019 08:01

İsrail ve HDP'nin hedefi ortak!

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin skandal bir konuşması ortaya çıktı.

İsrail ve HDP'nin hedefi ortak!
israil,hdp

31 Mart yerel seçimleri öncesi partisinin Kızıltepe mitinginde konuşan Temelli, Türkiye’nin topraklarını İsrail’e vermeyi ima etti. Siyonist ağzıyla konuşan Temelli, “Bugün Türkiye’nin en bereketli toprakları burası. Buralar vadedilmiş topraklar. Musa bütün ömrünü bu toprakları arayarak geçirdi. Geldiler bu toprakları da kuruttular” diyerek İsrail’e selam çaktı. 

MUŞ: MASKELERİ DÜŞÜYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Temelli’nin skandal sözlerine çok sert tepki gösterdi. Muş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Maskeler düşüyor. Gerçek yüzler ortaya çıkıyor. HDP Eş Başkanı siyonist olduğunu gizlemiyor. Sözde vadedilmiş toprakları İsrail’e vermeyi ima ediyor” dedi.

FİLİSTİN'İN BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ İSRAİL'İN YARARINA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin ile ilgili kirli planını itiraf etti. 9 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Israel Hayom gazetesine açıklamalarda bulunan Netanyahu, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi ile Fetih hareketi yönetimindeki Batı Şeria arasında süren bölünmüşlüğe ilişkin “Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da iki ayrı yapı var. Öyle sanıyorum ki bu uzun vadede öyle devam edecek. Bu durum da İsrail için kötü değil, yararına” dedi. Netanyahu, Gazze Şeridi için en iyi seçeneğin işgal ve yönetmek olduğuna söyleyerek, “Ebu Mazin (Filistin Devlet Başkanı Abbas) kasten Filistin Yönetimi’nin paralarının Gazze girişini durdurdu. Böylece Gazze’yi ayaklandıracaktı ve biz de Gazze’yi işgal etmenin bedelini ağır bir can kaybıyla ödeyebilirdik. Abbas da İsrail’in sırtında gümüş tabak üzerinde Gazze’yi alacaktı. Ancak bu asla olmayacak. Gazze Şeridi’ni Mahmud Abbas’a vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.
Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise Netanyahu’nun açıklamalarının kabul edilemez olduğu ifade edilerek bununla bölünmüşlüğün devamının sağlanmak istendiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...