Tgrt Haber

İstanbul ilçe seçim sonuçları kesin sonuç! İstanbul tüm ilçe seçim sonuçları Binali Yıldırım mı İmamoğlu mu kazandı?

23 Haziran 2019 17:18
İstanbul ilçe seçim sonuçları kesin sonuç! İstanbul tüm ilçe seçim sonuçları Binali Yıldırım mı İmamoğlu mu kazandı?
istanbul,ilçe,ilçe seçim sonuçları

İstanbul ilçe seçim sonuçları canlı. İstanbul'da milyonlarca seçmen Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullandı. İstanbul'da oy verme işlemi saat 08:00'de başlayıp 17:00'de sona erdi. Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? YSK İstanbul ilçe seçim sonuçları anlık olarak haberimizde.

İstanbul’da seçim sonuçları için YSK’nın seçim sonuç yasağının kaldırması kararı beklenecek. Yüksek Seçim Kurulu(YSK) yasakları kaldırır kaldırmaz sonuçları haberimizde bulunan linke tıklayarak takip edebileceksiniz. İstanbul ilçe-ilçe seçim sonuçları haberimizde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonuç sayfa ekranımızdan güncellendikçe öğrenilebilecek. İşte İBB seçim tüm sonuçlar...

BİNALİ YILDIRIM OY ORANI NE KADAR?

Binali Yıldırım ne kadar oy aldı sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım’ın aldığı oy oranını haberimizdeki linkten öğrenebilirsiniz.

İstanbul ilçe seçim sonuçları kesin sonuç! İstanbul tüm ilçe seçim sonuçları Binali Yıldırım mı İmamoğlu mu kazandı?

EKREM İMAMOĞLU NE KADAR OY ALDI? OY ORANI NE KADAR?

Ekrem İmamoğlu oy oranı, Ekrem İmamoğlu ne kadar oy aldı günün araştırılan konuları arasında yer alıyor. Ekrem İmamoğlu oy oranlarını haberimizdeki linkten öğrenebilirsiniz.

LİDERLER İSTANBUL SEÇİMLERİ HAKKINDA NE DEDİ?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "İstanbul'umuza, İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum." dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul halkının verdiği kararın başımız gözümüz üzerinde yeri var, mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi için oyunu kullandı. İmamoğlu, "Şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Çok güzel bir netice bekliyorum" dedi. 

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 10 NOKTA

İstanbul seçmeninin dikkat etmesi gereken 10 önemli nokta şöyle:

 1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin     

Seçmenler, ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.     

2- Oy verme saatine dikkat edin     

İstanbul'daki seçmenler 08.00-17.00 saatleri arasında oyunu kullanabilecek. 

 3- Oy verme saati bitse bile sırada bekleyin     

Oy verme saati bittiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.   

 4- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın     

Seçmenlerin oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı,

askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyiyanında bulundurması gerekecek. 

5- Seçmen bilgi kağıdı olmasa bile oy kullanın     

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek. 

 6 - Cep telefonuyla kabine girmeyin     

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene vererek kabinde oyunu kullanmasını isteyecek. Cep telefonu,

fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak. 

  7 - Oy pusulasını kontrol edin     

Seçimde, seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası konulacak. Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında, pusulanın

herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

 9 - Oy verme kabininde fazla kalmayın     

Seçmen, dışarı çıkmadıkça kapalı oy verme yerine kimse giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen oradan çıkarılacak.     

10 - Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın     

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısını imzalayacak.    

KISITLI SEÇMENE ŞERH

Kısıtlı olduğu halde 31 Mart’ta oy kullanan, ancak yapılan itirazlar sonucu kısıtlılığı ortaya çıkan kişiler ile 31 Mart’tan sonra aldığı hüküm, askerlik ve vefat nedeniyle seçme hakkını kaybedenlerin listedeki isimlerinin yanına “oy kullanamaz” şerhi düşülecek. Oy verme saati sona erdiğinde, oylarını kullanmak için sıra bekleyen varsa, Sandık Başkanı tarafından yapılacak sayım ve kimlik tespiti ile bu seçmenler oy verebilecekler. Seçim yasakları dün saat 18:00’de başladı, yayın yasağı yarın saat 21.00’de sona erecek.

YASAKLARA DİKKAT

Haksız oy temin edenlere 1 yıldan 3 yıla hapis cezası,

Seçmenin oyunu kullanmasına engel olana 4 yıla kadar hapis,

Seçmene herhangi bir müdahale, telkin veya tavsiyede bulunanlar 3 aydan 1 yıla hapis cezası,

Seçme yeterliği olmadığını bildiği halde oy vermeye teşebbüs edenler 2-5 yıla hapis cezası,

Başkasının adına oy vermeye teşebbüs edene 3-5 yıla kadar hapis.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN SANDIK ORDUSU

AK Parti, 62 bin sandık kurulu üyesinin yanı sıra çoğu avukat 200 bin gönüllü ile hazırlanırken, MHP ise sandık güvenliği için 41 bin kişi görevlendirdi.

Cumhur İttifakı cephesinde,  İstanbul yenileme seçimleri için sandık başı görevlendirmeleri konusunda tüm hazırlıklar yapıldı. AK Parti, 31 bin 186 sandıkta görev yapmak üzere bir asil, bir de yedek olmak üzere toplam 62 bin 372 sandık kurulu üyesini belirledi. MHP’de de seçim güvenliği için 41 bin kişi görevlendirdi. Ayrıca gönüllü avukatlar da sandık başı nöbetinde kurul üyelerine eşlik edecek.

200 BİN MÜŞAHİD

İstanbul’da oluşturulan ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un koordinasyonunda çalışan Seçim Koordinasyon Merkezi, 31 bin 186 sandıkta görev yapmak üzere birer asil, birer de yedek olmak üzere, seçim deneyimi olan, toplam 62 bin 372 sandık kurulu üyesi belirledi. Partinin resmi temsilcisi olarak sandık kurullarında üye olarak görev yapacak olan bu kişilerin yanı sıra çoğunluğunu avukatların oluşturduğu 200 bin civarında da da gönüllü müşahide de eğitim verildi. Sandık başında görev yapacak bu kişiler, oylama öncesinde oy pusulası ve zarfların kontrolünden başlayarak, oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oyların sayımı-dökümü, geçersiz oylar, hangi hallerde itiraz edileceği, ıslak imzalı tutanakların imzalanması gibi tüm sandık başı işlemlerini nasıl yapacaklarına ilişkin uygulamalı eğitim aldı.

HER OKULA İKİ AVUKAT

Sandık kurulu üyelerinin yanı sıra oy kullanılan okullarda en az iki avukat da görev yapacak. Büyük okullarda her katta bir avukatın olması şeklinde planlama yapıldı. Avukatlar, sandık başı işlemlerinde görevlilere hukuki destek verecek.Sandık görevi sadece eğitimli görevliler ve avukatlarla sınırlı olmayacak. AK Parti, İstanbul milletvekillerinin zaten kendi bölgelerinde görevli olmalarının yanında, tüm milletvekillerine İstanbul için “sandık başı” nöbeti koydu.

VEKİLLER DE NÖBETE

Vekiller, görevli oldukları sandıkların başından gece tüm sayım işlemleri bitip seçim sonuçları ortaya çıkıncaya kadar ayrılmayacak. Oy sayımı bittikten sonra oy pusulalarının bulunduğu torbaların güvenli şekilde ilçe seçim kurullarına ulaştırılması da sıkı takip edilecek. Ekstra güvenlik tedbirinin alınacağı bu taşıma işlemi sırasında AK Parti görevlileri de seçim kurullarına ulaşana kadar takipte olacak. Sandık başındaki her türlü işlem kayıt altına alınacak. Sayım bitinceye kadar, torbalar bağlanıp mühürleninceye kadar gözden geçirecek, kabul etmediklerini kayıt altına alacak. Cumhur İttifakı’nın MHP kanadı da bu sefer sandığa daha fazla sahip çıkacağını duyurdu. MHP, 31 bin 126 sandık için 41 bin kişiyi seçim güvenliği amacıyla görevlendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...