Tgrt Haber
29 Temmuz 2022 08:39 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 08:49

İstanbul merkezli büyük çaplı terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İstanbul merkezli 3 ilde, terör örgütüne eleman kazandırma çalışmaları yürüttükleri belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 12 adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda aranan şüphelilerin bir kısmının yakalandığı bildirildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İstanbul merkezli büyük çaplı terör operasyonu: Çok sayıda gözaltı
operasyon,TEM,PKK,gözaltı

Emniyet güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik büyük çaplı bir çalışma gerçekleştirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında örgütün İstanbul’daki gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösteren ve burada bulunan sözde değer aileleriyle görüşerek terör örgütüne yardımcı gençleri bir araya getiren çok sayıda şüpheli tespit edildi.

10 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

Örgüte eleman kazandırma çalışmaları yürüttüğü belirlenen ve bu kişileri PKK/KCK’nın kırsal kadrosuna katılım sağlamaya çalıştıkları tespit edilen 10 şüphelinin yakalanması için İstanbul'un 8 ilçedeki 10 adreste ve Van ile Muğla’da ise 2 farklı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Terörö örgütüne yönelik toplam 12 adreste düzenlenen büyük çaplı operasyonda, aranan şüphelilerin çoğunun yakalandığı bildirildi.

Yakalanan şüphelilerin sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği öğrenildi..

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...