Tgrt Haber
30 Ağustos 2023 16:00 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 16:12

İstanbul Valiliği’nden 'Alkol yasağı' iddialarına yalanlama 

İstanbul Valiliği, sosyal medyada çıkan 'açık alanlarda alkol yasağı' haberleriyle ilgili metin yayımladı. Yasağın yürürlülükte olduğu hatırlatılan açıklamada, alkol yasağının yeni olmadığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "17.08.2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara hatırlatmış bulunmaktayız" denildi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul Valiliği’nden 'Alkol yasağı' iddialarına yalanlama 
alkol,yasak,İstanbul Valiliği

İstanbul Valiliği, alkole bağlı olarak artan tartışmaların ve huzursuzlukların son bulması amacıyla bir hatırlatma yazısı yayımladı. Vali Davut Gül'ün imzasıyla yayınlanan yazıda yasağa uymayanlara 617 TL ceza uygulanacağı belirtildi. 

YENİ BİR YASAK YOK 

Mezubahis uygulamanın yeni olmadığı vurgulanan yazıda, alkol kullanım ve satışına ilişkin Valilik şunları söyledi: 

-Bununla birlikte; 17.08.2023 tarihinde yayımladığımız genelgeyle, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara (Kaymakamlık ve Belediyeler) hatırlatmış bulunmaktayız. İstanbul Valiliği olarak bu hatırlatma genelgesini yayımlamamızda, İlçe ziyaretlerimizde muhtarlarımızdan, sosyal medya ve bireysel olarak vatandaşlarımızdan gelen, alkol tüketimine bağlı olarak gelişen asayişi bozucu olaylara ilişkin şikayetler etkili olmuştur.

  • "Yeni bir uygulama kararı bulunmamaktadır"
  • "Uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara hatırlattık"
  • "Hatırlatma genelgemizde özetle kanunla belirlenmiş;
  • 18 yaş altı çocuklara alkol satışının yapılmaması,
  • Ruhsatlı Alkol satışı yapılan Lokanta ve Restoranlar dışında 22.00 – 06.00 saatleri arasında Perakende alkol satışının yapılamayacağı,
  • Sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi,
  • Alkol satışı ve tüketilmesi; ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması.
  • Bahsi geçen yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleriyle asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan vermemesi
  • Hususlarında ilgili birimler talimatlandırılmıştır. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...