Tgrt Haber
09 Mart 2022 15:50 - Güncelleme : 09 Mart 2022 16:21

İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman başlayacak? Kar yağışı ne kadar, kaç gün sürecek?

'İstanbul’a kar yağışı başladı mı?' sorusu günler öncesinde verilen uyarıların ardından herkes tarafından merak ediliyor. Kritik kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul için alarm verildi. Ocak ayında yaşanan yoğun kar yağışı İstanbul’da hayatı felç etmişti. Perşembe günü için uyarıda bulunan Meteoroloji uzmanlarına göre, İstanbul son zamanların en büyük kar yağışına hazırlanıyor. Peki, kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek? İşte İstanbul’da beklenen tarihi kar yağışı ile ilgili detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu günden itibaren yoğun kar yağışıyla birlikte poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu günden itibaren yoğun kar yağışıyla birlikte poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.

Günlerdir süren soğuk hava yerini kar yağışına bırakıyor. Meteoroloji’den gelen açıklamalara göre soğuk hava tüm yurtta etkili olması beklenirken İstanbul’da yoğun kar yağışı olacak. Peki, İstanbul’da kar ne zaman yağacak, kaç gün sürecek? İstanbul’a kar yağışı başladı mı? İşte 9, 10, 11, 12 Mart için kar beklentisinin detayları…

İSTANBUL’DA KAR YAĞACAK MI? KAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Meteorolojinin günlerdir uyarıda bulunmasının ardından beklenen kar yağışı İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. Soğuk hava etkisini şiddetli bir şekilde gösterirken yurdun iç ve yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Yapılan tahminlere göre İstanbul’da bugün karla karışık yağmur beklenirken, yarın ise kar etkisini yoğun olarak arttıracak.

İstanbul’un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinden giriş yapan soğuk hava dalgası, önce karla karışık yağmur şeklinde başlayıp Pazartesi sabahına kadar İstanbul'da etkisini gösterecek. Türkiye yıllar sonra en soğuk günlerini yaşıyor. Son 35 yılın en soğuk Mart ayı yaşanırken aybar kar fırtınasının görüleceği belirtildi. Sibirya’dan Türkiye’ye giriş yapan soğuk hava dalgası sıcaklıkları önemli derecede düşürürken kar yağışı yurdun bazı noktalarında kendisini göstermeye başladı. Megakent İstanbul’u da etkilemesi beklenen kar yağışı için AKOM, Valilik ve İBB kurmayları hazırlık toplantısı yaptı.

İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman başlayacak? Kar yağışı ne kadar, kaç gün sürecek?

İstanbul’da son dakika haberlerine göre eğitime iki gün ara verildi. İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin uyarılarının ardından okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiğini duyurdu. Valilik üniversitelerde ise öğretime 14 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı. İstanbul'un bazı bölgelerinde kar yağışı başlarken THY beklenen kar yağışı nedeniyle 205 seferini iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul’un bazı bölgelerinde görülmeye başlanan kar yağışı yollarda herhangi bir olumsuzluğa neden olmazken, yarın etkisini artırması bekleniyor. Kar yoğunluğu daha çok Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülürken; yağışların Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakası daha yoğun yaşanması öngörülüyor.

İSTANBUL’DA KAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarılar göre İstanbul’da başlayan kar yağışının 5 gün süreceği bekleniyor. İstanbul'da beklenen kar yağışı Arnavutköy'e bağlı Hadımköy İstanbul Caddesi, İstanbul Havalimanı yolu ile Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Kayaşehir, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nun bazı kesimlerinde etkili oluyor. İstanbul genelinde 10-20 santimetre kar kalınlığı, kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde deniz etkili yoğun kar sağanakları nedeniyle 20 santimetre kar örtüsü oluşacağı belirtildi.

İstanbul’a kar yağacak mı, ne zaman başlayacak? Kar yağışı ne kadar, kaç gün sürecek?

AKOM, İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısında bulunmasının ardından yağış bugün etkisini göstermeye başladı. Açıklamaya göre İstanbul’da bugün metrekare başına 3 ila 10 kilogram kar yağışı beklenirken, Pazar gününe kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Pazar günü metrekareye 5 ila 12 kilogram kar yağması bekleniyor.

İBB'de Twitter hesabından vatandaşlara uyarılarda bulunarak tedbirli olunması gerektiğinin altını çizerek şu açıklamalarda bulundu; "AKOM verisine göre Çarşamba akşamdan itibaren İstanbul, Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hafta başına kadar etkili olması beklenen dondurucu soğuklar ve kar yağışına karşı ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları noktasında uyarırız"

İSTANBUL İÇİN TARİHİ BİR KAR YAĞIŞI OLMASI BEKLENİYOR

Yapılan uyarılar neticesinde beklendiği gibi İstanbul’un bazı bölgelerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının etkisinin çok yüksek olacağını belirten uzmanlar 1987’de yaşanan ve “efsane kış” olarak nitelendirilen yoğun kar yağışlı Mart ayından sonra en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceğini tahmin ediyor.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından kar yağışı uyarısında bulundu. Yerlikaya, “9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur beklenirken Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, “Kıymetli hemşehrilerim Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre İstanbul'da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur. Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olalım” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...