Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 18:47

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına zam geldi. 1 liradan satılan ekmek, yüzde 25'lik zamla beraber 1,25 liradan satışa sunulacak.

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam
halk ekmek,zam

Fırıncıların zam talebi gündemdeki sıcaklığını korurken, zam haberi Halk Ekmek'ten geldi.

ZAM SONRASI YENİ FİYAT LİSTESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE) ürünlerine yüzde 25 zam yapıldı. Yapılan bu zammın ardından 250 gram normal ve kepek ekmek fiyatı 1 liradan 1,25 liraya, 500 gram tam buğday ekmeğin fiyatı 6 liradan 7 liraya, 50 gram altın çörek 1 liradan 1,25 liraya, 670 gram tost ekmeğinin fiyatı 5 liradan 5,75 liraya, 1 kilo siyez unu 12,5 liradan 14 liraya, 1 kilo tam buğday unu ise 7 liradan 8 liraya yükseldi.

İBB'DEN ZAM AÇIKLAMASI

İBB'den zamla ilgili yapılan açıklamada, ekmeğin ham maddesi olan un fiyatlarındaki artışın yanı sıra enerji, işçilik, dağıtım bedeli gibi giderlerdeki artışın ekmek fiyatlarında zam yapmayı mecbur kıldığı vurgulandı. Zamma rağmen hâlâ Türkiye'deki en ucuz ekmeğin Halk Ekmek'te satıldığına dikkat çekilen İBB açıklamasında, "Halka ekmeği sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için bu değişikliğinin kaçınılmaz bir zaruret olmuştur" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Halk Ekmek, ekmek ve diğer unlu mamullere son olarak geçen yılın eylül ayında yüzde 33 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda zam yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...